Anglijas centieni iegūt tiesības organizēt 2018.gada Pasaules kausa izcīņu ir cietuši smagu triecienu, valsts Futbola Asociācijas nu jau bijušajam priekšsēdētājam Lordam Deividam Trismanam neviļus izpaužot faktus par iespējamo spēļu sarunāšanu jau šī gada Pasaules kausa sakarā.

Lai arī Anglijas kandidatūra pagājušās nedēļas beigās pēc valsts pārstāvju prezentācijas, kuru vidū bija pats Trismans un populārais futbolists Deivids Bekhems, bija ieguvusi stabilas pozīcijas, publiski atspoguļotie Trismana telefonsarunu ieraksti ir sabojājuši ne tikai valsts izredzes rīkot 2018.gada pasaules spēcīgāko izlašu kopā sanākšanu, bet met ēnu uz vasarā gaidāmajām Pasaules kausa spēlēm, kuras no 11.jūnija līdz 11.jūlijam notiks dažādās Dienvidāfrikas pilsētās.

Lords Deivids Trismans telefonsarunā ar Melisu Jakobsu, viņa palīgu no Anglijas Parlamentā pavadītajiem gadiem, izteicās par norunu Krievijas un Spānijas pārstāvju starpā. Abas valstis, kuras arī ir izvirzījušas savas kandidatūras uz 2018.gada Pasaules kausa izcīņas rīkošanu, vadoties pēc Trismana teiktā, ir vienojušās par tiesnešu uzpirkšanu gaidāmajās 2010.gada Pasaules kausa spēlēs. Tiek lēsts, ka Spānija būtu gatava atteikties no pretenzijām uz 2018.gada Pasaules kausa rīkošanu, ja Krievija sniegtu palīdzību tiesnešu piekukuļošanā Dienvidāfrikā paredzētajās spēlēs.

Šī saruna nonāca kāda britu tabloīda rīcībā, kuri to nekavējoties izpauda visai futbola pasaulei. Pēc šīs informācijas nonākšanas masu saziņas līdzekļos Trismans tūdaļ pat atkāpās no Anglijas Futbola asociācijas priekšsēdētāja posteņa, Krievijas un Spānijas futbola federācijām izsūtot oficiālas atvainošanās vēstules, kurās sevis sacīto Trismans dēvē par ‘spekulācijām, kuras nebija jāuztver nopietni’.

Kamēr Anglijas futbola organizāciju pārstāvji uzreiz distancējās no Trismana teiktā, apgalvojot, ka bijušā priekšsēdētāja sacītais nekādi neatspoguļo Futbola Asociācijas viedokli, Spānijas puse pagaidām ietur klusuma pauzi. Toties Krievijas puse ir lūgusi FIFA Ētikas komisijai izmeklēt notikušo, ko pirmdienas vakarā oficiāli apstiprināja vairāki FIFA pārstāvji.

Krievijas kandidatūras vadītājs Aleksejs Sorokins ziņu aģentūrai Reuters sniedza sekojošu komentāru:

"Es nesaprotu, kāpēc Krievijas kandidatūras sakarā ir tik daudz spekulāciju un apmelošanas. Varbūt tas ir tāpēc, ka mēs darbojamies pareizajā virzienā, un mūsu konkurenti mūs uzlūko kā lielu draudu pašu izredzēm, izlemjot nomelnot mūs pašus un sabotēt mūsu kandidatūru."

Līdz ētikas komisijas slēdzienam FIFA ir atteikušies par radušos situāciju sniegt jebkādus komentārus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!