Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

UEFA Čempionu līgas turnīra futbolā izlozē ceturtdien vienā apakšgrupā tika ielozēta Spānijas čempionvienība Madrides "Real" un pagājušās sezonas Anglijas spēcīgākā vienība Mančestras "City".

Turklāt vēl šajā D grupā nokļuva arī Nīderlandes čempionvienība Amsterdamas "Ajax" un Vācijas pagājušās sezonas spēcīgākais klubs Dortmundes "Borussia".

Aizraujoša grupa trāpījās arī pagājušās sezonas turnīra čempionvienībai Londonas "Chelsea", kas sacentīsies ar Itālijas spēcīgāko vienību Turīnas "Juventus", kā arī Ukrainas klubu Doņeckas "Šahtar", kas tika ielozēts no otrā groza, un Dānijas debitantiem "Nordsjaelland".

18. reizi UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā spēlēs Anglijas komanda Mančestras "United", kas sacentīsies salīdzinoši vieglā grupā ar Portugāles komandu Bragas "Sporting", Turcijas vienību Stambulas "Galatasray" un "CFR Cluj" no Rumānijas. Tomēr jāatceras, ka pagājušajā sezonā, kad "United" spēlēja aptuveni tikpat spēcīgā grupā, tā nespēja iekļūt labāko divniekā.

Anglija un Spānija ir vienīgās komandas, kas pamatturnīrā pārstāvētas ar četrām komandām. Angļu ceturtā pārstāve "Arsenal" spēlēs vienā grupā ar Gelzenkirhenes "Schalke 04" no Vācijas, Grieķijas vienību Pireju "Olympiacos" un Francijas čempioniem "Montpellier", kas debitēs sacensībās.

Tāpat turnīrā debitēs Spānijas vienība "Malaga", kas sacentīsies grupā ar Krievijas čempionvienību Sanktpēterburgas "Zeņit", Beļģijas vienību "Anderlecht" un septiņkārtējo sacensību čempionvienību "AC Milan" no Itālijas.

Tikmēr slavenais Spānijas klubs "Barcelona" spēkosies ar Portugāles vienību Lisabonas "Benfica", Skotijas komandu Glāzgovas "Celtic" un Maskavas "Spartak" no Krievijas.

Ambiciozo Francijas komandu Parīzes "Saint-Germain" sagaida dueļi ar Portugāles komandu "Porto", Ukrainas vienību Kijevas "Dinamo" un Horvātijas klubu Zagrebas "Dinamo".

Savukārt pagājušās sezonas turnīra fināliste Minhenes "Bayern" no Vācijas sacentīsies ar "Valencia" komandu no Spānijas, Francijas vienību "Lille" un potenciālajiem pastarīšiem Borisovas BATE no Baltkrievijas.

Grupu turnīrā, kas risināsies no 18.septembra līdz 5.decembrim, 32 komandas tika salozētas astoņās apakšgrupās. Pēc divu apļu sacensībām katras grupas divas spēcīgākās vienības iekļūs astotdaļfinālā, bet trešajā vietā palikušās komandas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā.

Savukārt turnīra fināls plānots 2013.gada 25.maijā Vemblija stadionā Londonā.
UEFA Čempionu līgas apakšgrupu turnīra izloze:

A grupa - "Porto" (Portugāle), Kijevas "Dinamo" (Ukraina), Parīzes "Saint-Germain" (Francija), Zagrebas "Dinamo" (Horvātija);

B grupa - Londonas "Arsenal" (Anglija), Gelzenkirhenes "Schalke 04" (Vācija), Pireju "Olympiacos" (Grieķija), "Montpellier" (Francija);

C grupa - "AC Milan" (Itālija), Sanktpēterburgas "Zeņit" (Krievija), "Anderlecht" (Beļģija), "Malaga" (Spānija);

D grupa - Madrides "Real" (Spānija), Mančestras "City" (Anglija), Amsterdamas "Ajax" (Nīderlande), Dortmundes "Borussia";

E grupa - Londonas "Chelsea" (Anglija), Doņeckas "Šahtar" (Ukraina), Turīnas "Juventus" (Itālija), "Nordsjaelland" (Dānija);

F grupa - Minhenes "Bayern" (Vācija), "Valencia" (Spānija), Lionas "Olympique" (Francija), Borisovas BATE (Baltkrievija);

G grupa - "Barcelona" (Spānija), Lisabonas "Benfica" (Portugāle), Maskavas "Spartak" (Krievija), Glāzgovas "Celtic" (Skotija);

H grupa - Mančestras "United" (Anglija), Bragas "Sporting" (Portugāle), Stambulas "Galatasaray" (Turcija), "CFR Cluj" (Rumānija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!