Foto: AFP/Scanpix

Spānijas futbola čempionāts jeb "La Liga" nav apstiprinājis brazīliešu zvaigznes Neimaram noteikto līguma izpirkuma maksu 222 miljonus eiro, kavējot futbolista pāreju no "Barcelona" uz Parīzes "Saint-Germain" (PSG), vēsta "La Liga".

Tikmēr Francijas futbola čempionāta rīkotāji LFP dažas stundas vēlāk aicināja savus Spānijas kolēģis nebloķēt futbolista pāreju.

222 miljonu eiro liela izpirkuma maksa ir pārliecinoši lielākā summa, ko kāds klubs iztērējis par futbolistu.

Futbolista pārstāvji paredzēja, ka pāreja tiks pabeigta līdz nedēļas beigām, jo "Barcelona" jau ziņoja, ka 25 gadus vecā uzbrucēja pāreja būs iespējama, tiklīdz būs nokārtotas visas formalitātes, ieskaitot izpirkuma maksu.

"Apstiprinām, ka spēlētāja pārstāvis ieradās "La Liga", lai samaksātu, bet darījums tika noraidīts," ceturtdien paziņoja "La Liga" pārstāvis.

Tikmēr "La Liga" prezidents Havjers Tevass ļoti kritiski noskaņots pret faktu, ka PSG sagrābj vienu no Spānijas līgas lielākajām zvaigznēm.

Tevass uzskata, ka astronomiskā naudas summa, ko gatavi maksāt Francijas giganti, neatbilst finansiālajiem "Fair Play" jeb godīgas spēles noteikumiem.

"Mēs nepieņemsim naudu no tāda kluba kā PSG. Jo sevišķi tāpēc, ka šis klubs pārkāpj noteikumus un likumus," paskaidroja Tevass intervijā spāņu sporta laikrakstam AS.

Savukārt LFP norāda, ka spāņu kolēģiem vajadzētu vadīties pēc Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) noteikumiem.

"LFP ir nepatīkami pārsteigta un nesaprot "La Liga" lēmumu bloķēt maksājumu. LFP atbalsta PSG un novēl Neimaram kļūt par Francijas futbola čempionāta dalībnieku," teikts LFP paziņojumā.

Eiropas Futbola federāciju asociācijā (UEFA) var sodīt klubus, ja tiem trīs gadu periodā ir vairāk kā 30 miljonus eiro lieli zaudējumi, kas radušies par spēlētāju iegādi. 2014.gadā PSG jau saņēma sodu no UEFA.

Neimaram vēl joprojām spēkā ir līgumsaistības ar "Barcelona" komandu, taču viņš saņēmis pagaidu atļauju, lai nepiedalītos treniņos.

Kā vēstīts, Neimars trešdienas rītā ieradās "Barcelona" bāzē, taču pirms treniņa komandas biedriem paziņoja, ka pārceļas uz PSG, savukārt vēlāk par šo faktu informēja arī pašu klubu.

"Barcelona" prezidents Hoseps Bartomeu iepriekš paziņoja, ka Neimars netiks pārdots. Tāpat runas par Neimara došanos uz Parīzi noliedza kluba jaunais galvenais treneris Ernesto Valverde, sakot, ka tās ir tikai baumas.

Neimaram līgums ar "Barcelona" ir uz vēl četriem gadiem.

Ar "Barcelona" komandu Neimars 2015.gadā triumfēja UEFA Čempionu līgā un divas reizes ir kļuvis par Spānijas čempionu. Viņš šim klubam pievienojās 2013.gadā un kopš tā laika kopumā 186 spēlēs guvis 105 vārtus.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!