Foto: AFP/Scanpix

Ar uzvaru Konfederāciju kausa izcīņu svētdien Brazīlijā sāka Pasaules kausa īpašniece un Eiropas čempione Spānijas futbola izlase, kas ar 2:1 (2:0) pieveica Urugvaju.

Spānija visu maču dominēja laukumā un savu pārsvaru apliecināja jau pirmajā puslaikā, gūstot divus vārtus. 20.minūtē pēc Pedro sitiena bumba trāpīja Urugvajas kapteinim Djego Lugano un ielidoja vārtos, bet pēc 12 minūtēm Roberto Soldado panāca jau 2:0. Urugvaja vienīgos vārtus guva tikai mača izskaņā, kad teicams soda sitiens padevās Luisam Suaresam.

Spānijas dominanci laukumā un bumbas kontrolē apliecina viens interesants fakts: Ksavi jau pirmajā puslaikā izdarīja 70 piespēles, bet visa Urugvajas izlase kopā mačā veica 95 piespēles.

Vēl citā mačā Itālija ar 2:1 (1:1) pieveica Meksiku. Spēles 27.minūtē Andrea Pirlo guva pirmos vārtus itāļiem, bet pēc septiņām minūtēm Havjērs Ernandess izlīdzināja rezultātu. Uzvaras vārtus itāļiem 78.minūtē guva Mario Balotelli.

Konfederāciju kausa izcīņas pirmās kārtas spēles noslēgsies pirmdien ar cīņu starp Taiti un Nigēriju.

Konfederāciju kausa izcīņā, kas ir kā ieskaņa 2014.gada Pasaules kausa finālturnīram, A grupā spēlē Brazīlija, Itālija, Meksika un Japāna, bet B grupā sacenšas Spānija, Urugvaja, Taiti un Nigērija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!