Foto: EPA/Scanpix/LETA

Talantīgais spāņu vārtsargs Kepa Arrisavalaga par iespaidīgu summu izpircis savu līgumu un gatavojas pievienoties Anglijas futbola klubam Londonas "Chelsea".

Pašlaik 23 gadus vecais Arrisavalaga par līguma izpirkšanu ar Spānijas klubu Bilbao "Athletic" samaksājis kontraktā atrunātos 80 miljonus eiro, kas viņu padarīs par visdārgāko futbola vārtsargu pasaulē.

Jau labu laiku tiek runāts par šī spāņu vārtsarga, kurš bija valstsvienības otrais numurs šovasar notikušajā Pasaules kausā, pārcelšanos uz "Chelsea". Sagaidāms, ka šī pāreja tiks noslēgta tuvākajās stundās.

Pēc Arrisavalagas pievienošanās ceļš uz Madrides "Real" atbrīvosies beļģu vārtsargam Tibo Kurtuā, kurš šobrīd pirms jaunās sezonas izvēlējies neapmeklēt "Chelsea" treniņus.

Zīmīgi, ka janvārī Arrisavalaga ar Bilbao klubu pagarināja līgumu līdz 2025.gadam, lai gan par viņu bija interese tieši no Madrides "Real".

Bilbao kluba sistēmā Arrisavalaga bija jau kopš 2004.gada, bet pirmajā komandā viņš vadošais vārtsargs bija iepriekšējās divas sezonas, kopumā aizvadot 54 mačus.

Spānijas valstsvienībā Arrisavalaga līdz šim aizvadījis vienu maču.

Pagaidām pasaulē dārgākais vārtsargs ir brazīlietis Alisons, kurš šovasar citam Anglijas klubam "Liverpool" pievienojās par 72,5 miljoniem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!