Foto: Raitis Supe/lff.lv

Pērnās sezonas "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas čempione Jūrmalas "Spartaks" piektdien ceturtās kārtas spēlē viesos ar 2:1 (2:0) pārspēja "Jelgavu", apspēlējot pretiniekus otro reizi nedēļas laikā.

"Spartaka" futbolisti, ieskaitot Latvijas kausa ceturtdaļfināla maču, kurā sestdien ar 1:0 tika uzvarēta "Jelgava", izcīnīja ceturto uzvaru pēc kārtas.

Mača rezultātu jau otrajā minūtē atklāja "Spartaka" futbolists Elvis Stuglis, kurš raidīja bumbu pēc komandas biedra centrējuma soda laukumā. Spēles 32.minūtē jūrmalniekiem izdevās dubultot savu pārsvaru, kad pēc jelgavnieku aizsargu apsteigšanas bumbu vārtos sita Jevgēņijs Kozlovs.

Otrā puslaika sākumā "Spartakam" bija lieliska iespēja gūt trešos vārtus, taču Vladislavs Kozlovs no vārtus priekšas sita pāri vārtiem. Otrā puslaika desmitajā minūtē "Jelgavai" izdevās vienus vārtus atgūt, kad burzmu vārtsarga laukumā izmantoja Artis Jaudzems.

"Jelgava" virslīgas sezonu iesāka ar divām uzvarām trīs spēlēs - ar 1:0 pārspēta debitante "Babīte"/"Dinamo" un ar 2:1 uzveikta bronzas medaļas laureāte "Ventspils", taču ciests zaudējums 1:2 "Liepājai"/"Mogo".

Savukārt "Spartaks" sezonu iesāka ar zaudējumu 1:2 RFS komandai, bet pēc tam tika izcīnītas uzvaras, ar 4:2 pārspējot "Metta"/"Latvijas Universitāte" futbolistus un ar 2:0 uzveicot "Riga".

Abas komandas sestdien tikās Latvijas kausa ceturtdaļfinālā, uzvaru 1:0 izraujot "Spartaka" uzbrucējam Dmitrijam Platonovam. Līdz ar to iepriekšējo trīs sezonu Latvijas kausa ieguvēja "Jelgava" šosezon necīnīsies par trofeju. Pērn abas komandas tikās Latvijas kausa finālā, kad ar 1:0 uzvarēja "Jelgava".

Ceturtās kārtas turpinājumā sestdien "Babīte"/"Dinamo" Piņķu stadionā uzņems "Ventspili" un "Liepāja"/"Mogo" stadiona "Daugava" rezerves laukumā spēkosies ar RFS, bet svētdien "Riga" "Rīgas Tehniskās universitātes" stadionā tiksies ar "Metta"/LU.

Jaunā virslīgas sezona sākusies ļoti aizraujoši, jo pirmajās trijās kārtās katra vienība jau vismaz reizi ir zaudējusi.

Virslīgas vadībā ar četrās spēlēs izcīnīties deviņiem punktiem ir "Spartaks", bet pa sešiem punktiem ir "Liepājai"/"Mogo" un "Jelgavai", kamēr četri punkti ir RFS, "Riga" un "Ventspils" komandām. Septītā ar trim punktiem ir "Metta"/LU, bet vienu punktu guvusi "Babīte"/"Dinamo".

Aizvadītajā sezonā virslīgā negaidīti triumfēja "Spartaks", kam sekoja "Jelgava" un "Ventspils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!