Foto: Māris Greidāns
Latvijas kausa fināliste Jūrmalas "Spartaks" "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas devītās kārtas spēlē piektdien viesos ar 2:0 (1:0) pārspēja turnīra pastarīti "Daugavpili", tādējādi turpinot pakaļdzīšanos kopvērtējuma līderei "Ventspilij".

Līdz ar panākumu Jūrmalas futbolisti pārtrauca trīs neuzvarētu spēļu sēriju.

Mača rezultāta atklāšanai vistuvāk bija "Daugavpils" vienība, kas spēles 35.minūtē nopelnīja 11 metru soda sitienu. Tiesa, portugāļu pussarga Migela Sida sistā bumba atsitās pret vārtu pārliktni, bet atkārtotu sitienu tvēra "Spartaka" vārtsargs Vladislavas Kurakins, kurš pērn bija daugavpiliešu rindās. Ar to gan mājinieku likstas nebeidzās, un četras minūtes vēlāk Kazahstānas pussargs Rinats Kairuļins atklāja spēles rezultātu.

Otrā puslaika 13.minūtē Elvis Stuglis dubultoja jūrmalnieku pārsvaru, bet turpmākajā spēles gaitā visi daugavpiliešu mēģinājumi bija nesekmīgi, tādējādi "Spartaks" uzvarēja ar 2:0.

Čempionāta pirmajā aplī "Spartaks" savā laukumā guva uzvaru ar 3:0. "Spartaka" komanda uzvaru nebija spējusi gūt jau trijos mačos pēc kārtas - iepriekšējās divās virslīgas kārtās jūrmalnieki cīnījās 0:0 ar "Riga" un ar 0:1 piekāpās "Liepājai", bet svētdien "Spartaks" Latvijas kausa finālspēlē ar 0:1 atzina "Jelgavas" pārākumu.

Tikmēr "Daugavpils" zaudējusi jau sešās spēlēs pēc kārtas, bet šosezon kopumā spējusi nopelnīt tikai trīs punktus un gūt trīs vārtus. Sāpīgs zaudējums Latgales komandai bija iepriekšējā kārtā, kad ar 0:1 tika zaudēts "Metta"/"Latvijas Universitātei", turklāt pamatlaika pēdējā minūtē, kad Dmitrijs Klimaševičs ieraidīja bumbu savos vārtos.

Kā zināms, devītās kārtas izspēle sākās jau ceturtdien, kad "Ventspils" komanda Kurzemes derbijā savā laukumā ar 2:0 pārspēja pagājušās sezonas čempioni "Liepāju".

Savukārt noslēdzošie divi mači tiks aizvadīti sestdien - spēkiem mērosies "Metta"/"Latvijas Universitāte" un RFS, kas piektdien oficiāli panāca vienošanos ar jauno galveno treneri Oļegu Vasiļenko, kā arī "Jelgava" un "Riga". Pēc tam svētdien Liepājā sāksies Latvijas nacionālās valstsvienības treniņnometne, gatavojoties Baltijas kausa izcīņai.

Virslīgas kopvērtējumā pēc ar 21 punktu deviņās spēlēs līdere ir "Ventspils" komanda, kas par diviem punktiem apsteidz "Spartaku" un "Liepāju". Ceturtā ar 12 punktiem ir "Metta"/LU, desmit punktus sakrājusi RFS vienība, septiņus punktus guvusi nu jau pēdējo trīs gadu Latvijas kausa ieguvēja "Jelgava", bet turnīra tabulu ar trim punktiem noslēdz "Daugavpils".

Šī virslīgai ir 25.sezona pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, turklāt ģenerālsponsora "SynotTip" piesaistīšana ļāvusi panākt, ka tajā komandām nav jāmaksā dalības maksa.

Pagājušās sezonas pirmās līgas trešā spēcīgākā vienība RFS vien neilgi pirms sezonas sākuma ieguva iespēju sacensties virslīgā, jo nenokārtoto parādsaistību dēļ licenci nesaņēma Latvijas titulētākais futbola klubs "Skonto". Pirms gada "Skonto" bija līdzīgā situācijā, taču toreiz tam tika piešķirta licence, jo klubs bija izstrādājis plānu parādsaistību nokārtošanai. Tiesa, gada laikā šis plāns tā arī netika izpildīts.

"Skonto" valsts čempionātā nepārspēta palika laika posmā no 1992. līdz 2004.gadam, kā arī 2010.gadā. Pēdējos gados, kaut "Skonto" komanda teju visu laiku bijusi parādā saviem spēlētājiem, tā četrus gadus pēc kārtas spēja finišēt virslīgas otrajā vietā.

Pērn par valsts čempioni kļuva "Liepāja", otro vietu ieguva "Skonto", bet trešā palika "Ventspils".

Pērn "Liepāja" kluba pastāvēšanas vēsturē virslīgas futbola čempionātā triumfēja pirmo reizi, nodrošinot sev iespēju šogad piedalīties UEFA Čempionu līgas atlases turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!