Foto: PantherMedia/Scanpix

Pie uzvaras aizraujošā Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta mačā piektdien tika Jūrmalas "Spartaks", kas izbraukumā ar 2:1 (0:1) pieveica "Metta"/"Latvijas Universitāte" komandu.

Mača rezultātu 23.minūtē atklāja Ingars Sarmis Stuglis, izvirzot vadībā "Metta"/LU futbolistus, bet četras minūtes līdz pirmā puslaika beigām "Spartaks" komandu pārstāvošais nigērietis Abdultaofiks Ahmeds nerealizēja 11 metru soda sitienu.

Tiesa, "Spartaks" panāca savu un deviņas minūtes pēc otrā puslaika sākuma izlīdzināja rezultātu, kad izcēlās Ēriks Punculs. Starp abām komandām aizritēja saistoša cīņa ar gana daudz vārtu gūšanas iespējām, bet 68.minūtē vadībā jau izvirzījās viesi no Jūrmalas, kuriem vārtus guva Romāns Mickevičs. Cīņas izskaņā "Spartaks" futbolistiem bija iespēja izvirzīties vadībā jau ar 3:1, taču pēc standartsituācijas bumba triecās pret vārtu pārliktni.

Iepriekšējā mačā "Metta"/LU nopelnīja pirmo punktu turnīrā šajā sezonā, savā laukumā neizšķirti 1:1 cīnoties ar "Jelgavas" futbolistiem. Līdz tam mājinieki bija piedzīvojuši četrus zaudējumus pēc kārtas.

Arī "Spartaks" savā iepriekšējā duelī cīnījās neizšķirti 1:1 ar "Daugavpils" futbolistiem. Jūrmalnieki šajā sezonā vēl divas reizes nospēlējuši neizšķirti, vienreiz uzvarējuši "Gulbeni", bet vienreiz piekāpušies "Ventspilij".

Pagājušajā sezonā komandas tikās četras reizes, divus panākumus izcīnot "Spartaks" vienībai, vienreiz pārākiem esot "Metta"/LU futbolistiem, bet vienreiz nospēlējot neizšķirti.

Kopvērtējumā līderpozīcijās izvirzījusies "Liepāja", kam 13 punkti piecās spēlēs, bet divi punkti mazāk ir "Ventspilij". Uz trešo vietu ar deviņiem punktiem tagad izdevies pakāpties Jūrmalas "Spartakam", bet pa astoņiem punktiem guvušas "Daugavpils" un Rīgas "Skonto" vienības. Sestajā vietā ar sešiem punktiem tikmēr atrodas "Jelgava", kamēr septīto pozīciju ar vienu punktu ieņem "Metta"/"LU". Tikmēr bez punktiem joprojām spēlē "Gulbene".

Jaunajā sezonā virslīgas čempionātā piedalās astoņas vienības, kas ir mazākais skaits kopš 2007.gada, jo Daugavpils "Daugava" un Rīgas "Daugava" nesaņēma licences dalībai sacensībās.

Turnīrs norisināsies līdz novembrim, kopumā tajā aizvadot 112 spēles. Čempionāta laikā komandas savā starpā izspēlēs četrus riņķus - katrai ar katru aizvadot divas mājas spēles un divus mačus izbraukumā.

"SMScredit.lv Virslīgas" čempionāta uzvarētājs iegūs tiesības piedalīties UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā, bet vēl trīs klubiem ir iespēja izcīnīt vietu UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas sacensībās.

Pēdējās vietas ieguvējam vajadzēs pamest Latvijas virslīgu, bet priekšpēdējās vietas ieguvējam būs jācīnās par palikšanu virslīgā ar 2015.gada Latvijas pirmās līgas otro labāko komandu.

Šis pēc valsts neatkarības atjaunošanas ir jau 24.virslīgas čempionāts. Pērn turnīrā sesto reizi triumfēja "Ventspils" futbolisti, bet visu laiku titulētākais valsts futbola klubs ir pagājušās sezonas otrās vietas ieguvējs "Skonto", kas izcīnījis 14 čempionu titulus. Divreiz par čempioniem kļuva "Liepājas metalurga" spēlētāji, taču vienreiz šādu godu izcīnīja Daugavpils "Daugavas" futbolisti, kuri šosezon starp dalībniekiem vairs nav atrodami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!