Foto: F64

Jūrmalas "Spartaks" vienības uzbrucējs Vladislavs Kozlovs par Latvijas kausa izcīņas finālā izdarīto pārkāpumu šinī turnīrā saņēmis trīs maču diskvalifikāciju, informē Latvijas Futbola federācija (LFF).

Jau vēstīts, ka svētdien par Latvijas kausa ieguvējiem jau trešo reizi pēc kārtas kļuva "Jelgava", kas ar 1:0 pārspēja savā laukumā spēlējošos "Spartaks" futbolistus.

Pašā mača izskaņā, kad jūrmalnieki centās raidīt bumbu pretinieku vārtos un panākt neizšķirtu, noteikumi tika pārkāpti pret "Jelgava" vārtsargu Kasparu Ikstenu. Bumba nonāca jelgavnieku vārtos, taču šajā epizodē Kozlovs nospēlēja ar roku, turklāt viņam izcēlās konfliktsituācija ar tiesnesi, pēc kā viņš saņēma sarkano kartīti.

Nu LFF Disciplinārā komiteja (DK) nolēmusi Kozlovu sodīt ar trīs spēļu diskvalifikāciju Latvijas kausa izcīņā, kā arī piešķīrusi viņam 170 eiro lielu soda naudu.

Līdz ar to Kozlovs labākajā gadījumā nākamsezon kausā varēs piedalīties, sākot ar pusfināla atbildes maču.

Tāpat LFF DK trešdien informēja, ka par sistemātisku tiesnešu apvainošanu vienas spēles diskvalifikāciju "Komanda.lv" pirmajā līgā un 100 eiro naudas sodu saņēmis "Auda" komandas prezidents Juris Gorkšs.

"Jelgava" sestdien savā pastāvēšanas vēsturē par Latvijas kausa čempioni kļuva ceturto gadu.

Savukārt iekļūšana Latvijas kausa izcīņas finālā ļāva "Spartakam" garantēt iespēju šovasar piedalīties UEFA Eiropas līgas turnīrā, kur spēlēs arī "Jelgava" un "Ventspils", kamēr Latvijas čempione "Liepāja" startēs UEFA Čempionu līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!