Foto: Māris Greidāns

Jūrmalas "Spartaks" komanda sestdien "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas 11.kārtas spēlē viesos ar 1:0 (0:0) uzvarēja "Jelgavas" futbolistus, nostiprinoties turnīra tabulas līderpozīcijā.

Zemgales Olimpiskā centra stadionā notikušajā mačā vienīgie vārti tika gūti cīņas 74.minūtē, kad savus bijušos komandas biedrus sarūgtināja tagad "Spartaka" futbolists Vladislavs Kozlovs.

"Spartaks" izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas, savukārt "Jelgavai" pārtrūka divu panākumu sērija. "Jelgava" cieta pirmo zaudējumu arī jaunā galvenā trenera Sauļa Širmeļa vadībā, kurš pie Latvijas kausa īpašnieku stūres aizvadīja otro virslīgas spēli.

Līdzīgajā cīņā, kurā spēlētājiem papildu grūtības pirmajā puslaikā radīja spēcīgais vējšs, komandām nesekmējās ar vārtu gūšanas iespēju izveidošanu, taču neliels pārsvars bija "Spartaka" spēlētājiem. Arī pēc pārtraukuma nevienai komandai iniciatīvu iegūt neizdevās, tomēr cīņas 74. minūtē veiksme uzsmaidīja viesiem. Pēc centrējuma un sitiena pa vārtiem ne pārāk veiksmīgi nospēlēja "Jelgavas" vārtsargs Kaspars Ikstens, kurš bumbu atsita, taču turpat sev priekšā, bet pirmais pie tās bija Vladislavs Kozlovs, kurš neviena netraucēts bumbu ieripināja pretinieku vārtos.

Atlikušajā laikā aktīvāki bija jelgavnieki, kuri centās izglābties, taču visus viņu pūliņus apstādināja Jūrmalas kluba vārtsargs Vladislavs Kurakins.

"Jelgava" un "Spartaks" šosezon jau bija tikušās divas reizes. Virslīgas pirmā apļa cīņā uzvaru savās mājās ar 3:0 svinēja "Spartaks". Abas vienības maija vidū cīnījās arī Latvijas kausa izcīņas finālā, kad panākumu ar rezultātu 1:0, atkal jūrmalnieku laukumā, svinēja "Jelgava", kura trešo gadu pēc kārtas izcīnīja šo trofeju.

Širmelis "Jelgavas" komandas galvenā trenera amatā debitēja pirms nedēļas, kad Zemgales komanda viesos ar 1:0 uzvarēja valsts čempioni "Liepāju". Sezonu "Jelgava" sāka ar Vitāliju Astafjevu pie stūres, taču pēc neveiksmīgā sākuma viņš atkāpās no ieņemamā amata un jūnija sākumā viņa vietā stājās Širmelis.

Tikmēr vēlāk sestdien sāksies otra šīs dienas virslīgas spēlē, kurā "Ventspils" komanda uzņems "Daugavpils" futbolistus.

"Ventspils" pirmā apļa cīņā sagrāva "Daugavpili" viesos ar 5:0.

Virslīgas 11.kārta tika sākta piektdien, kad "Liepāja" ar 3:0 uzvarēja "Metta"/LU komandu. Savukārt kārta noslēgsies svētdien ar debitantu RFS un "Riga" dueli.

Virslīgas kopvērtējumā ar 25 punktiem 11 spēlēs līdere ir Jūrmalas "Spartaks", bet par četriem punktiem atpaliek "Ventspils", kam pagaidām ir viena spēle mazāk. Tikmēr 19 punkti 11 mačos ir "Liepājai", kamēr pirmajam trijniekam ar 13 punktiem seko "Jelgava" un "Metta"/LU. Savukārt RFS ir iekrājusi 12 punktus, par punktu apsteidzot "Riga" vienību, bet turnīra tabulu ar četriem punktiem noslēdz "Daugavpils".

Šī virslīgai ir 25.sezona pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, turklāt ģenerālsponsora "SynotTip" piesaistīšana ļāvusi panākt, ka tajā komandām nav jāmaksā dalības maksa.

Pagājušās sezonas pirmās līgas trešā spēcīgākā vienība RFS vien neilgi pirms sezonas sākuma ieguva iespēju sacensties virslīgā, jo nenokārtoto parādsaistību dēļ licenci nesaņēma Latvijas titulētākais futbola klubs "Skonto". Pirms gada "Skonto" bija līdzīgā situācijā, taču toreiz tam tika piešķirta licence, jo klubs bija izstrādājis plānu parādsaistību nokārtošanai. Tiesa, gada laikā šis plāns tā arī netika izpildīts.

"Skonto" valsts čempionātā nepārspēta palika laika posmā no 1992. līdz 2004.gadam, kā arī 2010.gadā. Pēdējos gados, kaut "Skonto" komanda teju visu laiku bijusi parādā saviem spēlētājiem, tā četrus gadus pēc kārtas spēja finišēt virslīgas otrajā vietā.

Pērn par valsts čempioni kļuva "Liepāja", otro vietu ieguva "Skonto", bet trešā palika "Ventspils".

"Liepāja" kluba pastāvēšanas vēsturē virslīgas futbola čempionātā triumfēja pirmo reizi, nodrošinot sev iespēju šogad piedalīties UEFA Čempionu līgas atlases turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!