Foto: Publicitātes foto
Trešdien, 27. maijā, Latvijas Futbola federācijas (LFF) mācību un treniņu centrā "Staicele" startēs jau devītais starptautiskais minifutbola turnīrs cilvēkiem ar īpašām vajadzībām – "Seni Cup". Turnīrā piedalīsies komandas no sociālās aprūpes un dienas centriem, sacenšoties par iespēju aizstāvēt Latvijas godu Polijā notiekošajā finālturnīrā.

Turnīrā kopumā piedalīsies 15 komandas. Starp dalībniekiem ir komandas no visu četru Latvijas novadu valsts sociālās aprūpes centriem (VSAC) – centra "Vidzeme" filiāles "Rūja", "Allaži", "Ropaži". Centra "Zemgale" filiāles – "Ķīši", "Ziedkalne", "Iecava", "Jelgava", centra "Kurzemes" filiāles – "Dundaga", "Veģi", "Iļģi" un centra "Latgales" filiāles – "Mēmele" un "Krastiņi". Tāpat "Seni Cup" piedalīsies sociālo pakalpojumu sniedzēja VSAC "Sloka" un dienas atpūtas centra "Ogre" komandas, kā arī viesi no Lietuvas.

Pagājušogad turnīrā uzvarēja valsts sociālās aprūpes centra "Zemgale" filiāles "Ziedkalne" komanda. Veiksmīgo spēli ziedkalnieši turpināja demonstrēt arī finālā Toruņā, izcīnot uzvaru kopvērtējumā.

"Arī šogad uz turnīru komanda dodas tikai ar vienu mērķi – uzvarēt," saka valsts sociālās aprūpes centra (VSAC) "Zemgale" filiāles "Ziedkalne" vadītāja Aija Petuhova. "Komandas kodols ir saglabājies, un šogad arī sagatavošanās process bijis augstā līmenī, jo trenējamies ne tikai divas reizes nedēļā, bet arī paši organizējam futbola turnīrus. Noteikti vēlētos teikt lielu paldies "Seni Cup" turnīra rīkotājiem par šīs patīkamās tradīcijas īstenošanu un uzturēšanu, jo brauciens uz Staiceli visiem komandas dalībniekiem ir gada gaidītākais notikums."

Pērn par turnīra vērtīgāko spēlētāju kļuva "Ziedkalnes" komandas pārstāvis Jānis Kukulis, savukārt par labāko spēlētāju dāmu konkurencē tika atzīta "Mēmeles" komandas pārstāve Rudīte Adamkoviča, bet turnīra rezultatīvākā spēlētāja titulu ieguva "Ziedkalnes" futbolists Valentīns Kanders.

Ik gadu nacionālā turnīra uzvarētāji dodas pārstāvēt Latviju starptautiskā mērogā uz "Seni Cup" fināla turnīru Polijas pilsētā Toruņā. Finālturnīrā piedalīsies komandas no Polijas, Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Vācijas, Čehijas, Slovākijas un Ungārijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!