Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas futbola valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Starkovs nākamajā treniņnometnē vēlas piesaistīt Latvijas U-21 izlases pussargu Raivi Jurkovski.

Savu nodomu Starkovs atklāja intervijā Latvijas Futbola federācijas (LFF) mājaslapā.

"Man simpatizē viņa spēles maniere. Kāds varbūt teiks, viņš vēl ir jauns... Atcerēsimies Imantu Bleideli, kurš valstsvienībā debitēja šajā vecumā. No U-21 puišiem šobrīd arī Eduards Emsis ir manā redzeslokā. Ir pienācis īstais laiks, lai šos futbolistus uzaicinātu uz nacionālo izlasi," sacīja treneris.

Pussargs Raivis Andris Jurkovskis pagājušajā sezonā pārstāvēja "Liepāja"/"Mogo" komandu.

"Spēle pret Dienvidkoreju būs iespēja debitantiem parādīt sevi. Šiem puišiem šodien jābūt noskaņotiem sevi apliecināt un izmantot sev doto iespēju," norādīja Starkovs.

Kā zināms, 3.februārī Turcijas pilsētā Antaljā Latvijas izlase aizvadīs pārbaudes maču ar Pasaules kausa finālturnīra dalībnieci Dienvidkoreju. Šī cīņa gan nebūs Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) oficiālajā kalendārā, tāpēc prognozējams, ka valstsvienības nebūs optimālajos sastāvos.

Savukārt 24.janvārī Lozannā notiks jaunizveidotās Eiropas Futbola federāciju asociāciju (UEFA) Nāciju līgas izloze.

"Kopumā UEFA Nāciju līga ir radīta kā iespēja valstsvienībām uzvarēt miniturnīru. Ar to šis turnīrs mums arī ir interesants. Spēlēsim pret reitinga ziņā sava līmeņa pretiniekiem. Daudzi varbūt apšauba reitingu, tomēr tas zināmā mērā ir pašreizējo valstsvienību futbola stāvokļa objektīvs rādītājs. Mūsu uzdevums šajā turnīrā būs uzlabot pašreizējo situāciju un iet uz priekšu," sacīja Starkovs. "Mums kā komandai vēl ir daudz ir pie kā strādāt un tiekties. Es to pilnībā apzinos. Tāpēc mēs darām visu, lai efektīvi izmantotu pieejamo laiku mūsu komandas izaugsmei."

Zināms, ka Latvija 22.martā aizvadīs pārbaudes spēli ar Fēru salu valstsvienību, 25.martā spēkosies ar Gibraltāru, bet jūnija sākumā paredzētas Baltijas kausa izcīņas spēles ar Lietuvu un Igauniju.

Iepriekšējo maču Latvijas valstsvienība aizvadīja novembrī, kad viesos ar 3:4 piekāpās Kosovai.

Ar pārbaudes maču pret Dienvidkorejas valstsvienību Starkova vadītā izlase uzsāks gatavošanos UEFA Nāciju līgas debijas sezonai. Tajā piedalīsies visas asociācijā esošās 55 dalībvalstis, kas tiks sadalītas četrās divīzijās. Turnīrs sāksies 6.septembrī, kā rezultātā vairums pārbaudes spēļu tiks aizstāti ar gana nozīmīgiem mačiem starp sava kontinenta valstsvienībām.

Nāciju līga nedaudz ietekmēs arī 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikāciju, kas līdz ar to sāksies martā nevis septembrī. Šoreiz finālturnīrs ar 24 dalībniecēm notiks uzreiz 13 valstīs, tāpēc neviena no rīkotājvalstīm nesaņems automātisku ceļazīmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!