Foto: F64

Lēmums par atkāpšanos no Latvijas futbola izlases galvenā trenera amata bijis "izsvērts", apgalvo Aleksandrs Starkovs.

Kā zināms, jūlijā Latvijas Futbola federācija (LFF) saņēma no Starkova atlūgumu, kas tika pieņemts. Viņa vietā tika iecelts 36 gadus vecais Marians Pahars, kurš iepriekš vadījis Rīgas "Skonto" un Latvijas U-21 izlasi.

Starkovs atklājis, ka lēmums atkāpties bija pārdomāts, nevis balstīts uz emocijām. Turklāt viņš uzskata, ka izdarīja pareizu lēmumu, kas tika pieņemts vienības interesēs.

"Jebkurai komandai, jo īpaši nacionālajai izlasei, ir jābūt sajūtai, ka tai uzticas, ka to mīl, par to pārdzīvo un pārdzīvo vienmēr. Ideālā variantā - visi - līdzjutēji, spēlētāji, treneri, vadība. Ja tā nav, nebūs arī rezultāta. Šajā gadījumā jutu, mana intuīcija teica priekšā, ka tā šobrīd nav. Pat pēc tam, kad valde man deva uzticību, es nesajutu, ka situācija mainās," intervijā "Sporta Avīzei" pauda Starkovs.

Bijušais Latvijas valstsvienības treneris uzskata, ka piemērotāka kandidāta izlases vadīšanai par Paharu neesot un LFF ir izdarījusi pareizo izvēli.

"Ceru, ka komanda ar manis aiziešanu nevis atslābināsies un nomierināsies, bet drīzāk sajutīs personīgu atbildību par to, ka treneri var noņemt," izteicās Starkovs.

Starkovs jau strādāja ar Latvijas valstsvienību no 2001.gada vasaras līdz 2004.gada beigām. Viņa vadībā Latvijas izlase sasniedza savu lielāko panākumu, kvalificējoties 2004.gada Eiropas čempionāta finālturnīram.

Savukārt 2004.gada beigās Starkovs kļuva par Krievijas premjerlīgas kluba Maskavas "Spartak" galveno treneri, tomēr vēlāk tika atbrīvots no amata. Par viņa aizstājēju Latvijas izlasē kļuva Jurijs Andrejevs, tomēr 2007.gada aprīlī Starkovs atgriezās pie valstsvienības trenēšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!