Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Marians Pahars, neskatoties uz savu salīdzinošo jaunību, ir nobriedis un patstāvīgs treneris, uzskata bijušais valstsvienības vadītājs Aleksandrs Starkovs.

Pašlaik 38 gadus vecais Pahars par izlases galveno treneri kļuva pērnajā vasarā, bet šomēnes viņš uzsāks pirmo pilnvērtīgo atlases ciklu pie valstsvienības stūres, startējot 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

"Uzskatu, ka Pahars ir pilnībā patstāvīgs treneris. Iespējams, ka viņam šur tur pietrūkst vecuma un pieredzes, taču ir reizes, kad pieredze pat traucē," Starkova teikto citē Kazahstānas mediji. "Mēdz teikt, ka trenera pieredze ir vien viņa paša pieļautās kļūdas. Pahars ir nobriedis treneris, kurš zina, kas katrā situācijā darāms."

Pahars izlases grožus pārņēma tieši no Starkova, kurš līdz pat šim laikam regulāri dodas ar komandu uz izbraukuma spēlēm.

"Latvijas izlasei patrāpījusies ļoti sarežģīta apakšgrupa. Neskatoties uz to, ka tālāk tiks trīs labākās komandas, šajā grupā ir trīs acīmredzami favorīti ar savu futbola vēsturi un tradīcijām - Čehija, Nīderlande un Turcija," uzskata Starkovs. "Ir svarīgi šādus turnīrus sākt veiksmīgi. Šī komanda un tās vadība cīnīsies līdz cikla beigām. It īpaši jau tādā apakšgrupā. Tik spēcīga grupa dod iespēju komandām no "ēnas zonas" iekļūt trijniekā, jo lielās izlases viena otrai ņems nost punktus, turklāt pastāv iespēja, ka tās citus pretiniekus nenovērtēs."

Latvija 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā startēs A apakšgrupā kopā ar Nīderlandi, Čehiju, Turciju, Islandi un Kazahstānu. Pēc otrdienas izbraukuma spēles ar Kazahstānu nākamās divas cīņas tiks aizvadītas oktobrī, kad latvieši uzņems Islandi un Turciju.

Pēc divu apļu grupu turnīra finālsacensībās iekļūs katras grupas divas labākās komandas un labākā no trešajā vietā palikušajām izlasēm. Pārējās astoņas trešo vietu ieguvējas spēkosies "play-off" pāros par četrām atlikušajām ceļazīmēm.

Finālturnīrs 2016.gadā notiks Francijā. Šis būs pirmais Eiropas čempionāts, kurā līdzšinējo 16 komandu vietā startēs 24 izlases.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!