Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas izlases spēlētāju gatavība trešdien notikušajai pārbaudes spēlei pret Japānas izlasi nebija augsta, pēc piedzīvotā zaudējuma Japānas izlasei pēcspēles preses konferencē Kobē sacīja Latvijas futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs, portālu "Delfi" informēja Latvijas Futbola federācija.

"Uzskatu, ka Latvijas futbola izlasei šī bija ļoti liela spēle. Mēs tikāmies ar ļoti spēcīgu pretinieku. Pēdējo gadu laikā es neatceros tādu pretinieku, kurš būtu

veidots ne tikai no kvalificētiem futbolistiem, bet arī rādītu tik saturīgu, interesantu un ātru spēli," pauda Starkovs.

"Attiecībā uz mūsu komandu, tad jāņem vērā, ka vairumam futbolistu sezona vēl nav sākusies. Daudziem tikai šobrīd notiek atjaunošanās un sagatavošanās posms pirms

sezonas. Tapēc futbolistu gatavības pakāpe nebija augsta. Ja pirmajā puslaikā mēs spējām turēties pretim pretiniekam, tad pēc pārtraukuma minētie objektīvie

iemeslilika par sevīm zināt. Vēlos pateikties saviem spēlētājiem par izturību, parādīto cīņassparu, viņi spēlēja kā šajā situācijā bija spējīgi visu deviņdesmit minūšu

garumā," pateicību par parādīto sniegumu futbolistiem sniedza Aleksandrs Starkovs.

Atbildot uz lūgumu salīdzināt pašreizējo un 2005.gada Japānas futbola izlasi, kura pārbaudes spēlē Rīgā ar Latvijas izlases futbolistiem nospēlēja ar rezultātu 2:2, Starkovs teica, ka pašlaik Japānas izlasē sapulcināti vairāk pasaules klases spēlētāju.

"Atceroties 2005.gada spēli, arī toreiz pārsvars piederēja Japānas izlasei, kura atradās vadībā šajā spēlē ar 2:0, tomēr mačs noslēdzās neizšķirti 2:2. Savukārt šodien, manuprāt, Japānas izlasē sapulcināti vairāk augstās klases spēlētāji, kuri spēlē top klubos un tas pozitīvi ietekmē arī valstsvienības sniegumu kopumā. Māka spēlēt ātru futbolu, demonstrējot lielisku tehniku un taktisko domāšanu šādā ātrumā - to futbolisti var sasniegt tikai spēlējot labākajos klubos un piedaloties lielās sacensībās," klāstīja Starkovs.

Viņš piebilda - šāda prakse palīdz Japānas valstsvienībai spēlēt tādu futbolu. "Mēs par tādu varam tikai sapņot, tomēr mūsu komandai šī spēle kalpoja par labu mācību, kā jāspēlē futbols. Veicot padziļinātu spēles analīzi, izmantosim tajā gūtās atziņas lietderīgi nākotnē".

Starkovs puslaika pārtraukumā izlasei devis uzdevumu izlīdzināt spēles rezultātu.

"Protams, pēc pārtraukuma mēs centāmies izlīdzināt rezultātu. Šī iemesla dēļ mēs ļāvām Japānas izlasei veidot bīstamus un ātrus pretuzbrukumus. Neskatoties uz mūsu

centieniem, domāju, ka šāds spēles galarezultāts uz šo dienu ataino abu komandu starpību kā spēlētāju meistarībā un tā arī viņu gatavībā šim mačam," teica treneris.

Starkovs arī atkārtoti atzīmēja Japānas Futbola federācijas kvalificēto spēles organizāciju un viesu komandas uzņemšanu.

Latvijas izlase Rīgā atgriezīsies piektdien, tikmēr Latvijas nacionālās futbola izlases nākamā spēle notiks 22.martā, kad 2014.gada FIFA Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra ietvaros izbraukumā Aleksandra Starkova vadītā komanda tiksies ar Lihtenšteinu.

Jau vēstīts, ka Latvijas futbola izlase trešdien savā pirmajā mačā 2013.gadā izbraukumā pārliecinoši ar rezultātu 0:3 (0:1) zaudēja Āzijas kontinenta spēcīgākajai valstsvienībai Japānai.

Japānas izlases labā divus vārtus guva Šindzi Okazaki, bet reizi izcēlās Keisuke Honda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!