Foto: Shutterstock

Šveice trešdien ASV prokuratūrai nodevusi banku dokumentus, kurus Vašingtona pieprasīja kā pierādījumus Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) amatpersonu lietas kriminālizmeklēšanā.

Šveices ģenerālprokuratūra norādīja, ka nodotie materiāli saistīti ar banku kontiem, kas izmantoti kukuļiem, lai piešķirtu mārketinga tiesības futbola turnīros Latīņamerikā un ASV.

ASV Tieslietu departaments prasīja dokumentus, kas saistīti ar apmēram 50 kontiem 10 dažādās bankās.

Šveices ģenerālprokuratūra realizējusi ASV lūgumu iesaldēt 13 bankas kontus, kuros glabājas apmēram 80 miljoni dolāru (73 miljoni eiro). Šie konti varētu tikt nodoti ASV valdībai, ja sekos tiesas orderis.

Kopumā 39 personas un divas kompānijas Vašingtonā izmeklēšanā sodītas par kukuļdošanu un korupciju.

Šveicē sākta atsevišķa izmeklēšana, kas saistīta ar korupciju rīkošanas tiesību piešķiršanā Krievijai un Katarai attiecīgi organizēt 2018. un 2022. gada Pasaules kausa izcīņu.

Šveices prokuratūra arī izmeklē 17 gadus FIFA prezidenta amatā pavadījušā Zepa Blatera lietu, kuru FIFA Ētikas komisija pirms pusotras nedēļas uz astoņiem gadiem diskvalificēja no jebkādām futbola aktivitātēm.

Jau vēstīts, ka ASV varas iestādes uzsvērušas, ka FIFA skandālā iesaistītās amatpersonas veikušas mahinācijas vairāku miljonu dolāru apjomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!