Foto: EPA/LETA

Vācijas futbola zvaigzne pussargs Bastians Šveinšteigers karjeru turpinās Anglijas titulētajā klubā Mančestras "United", pavēstījis spēlētāja pašreiz pārstāvētās komandas Minhenes "Bayern" vadītājs Karls Haincs Rumenige.

Futbolista pievienošanos sestdien apstiprināja arī Mančestras "United" klubs.

Runas par to, ka Šveinšteigers varētu pārcelties uz Mančestras klubu, bija jau iepriekš, taču sestdien preses konferencē futbolista pārcelšanos pavēstīja "Bayern" pārstāvji.

"Minhenes kluba un "United" pārstāvji ir vienojušies par transfēru," pauda Rumenige. "Bastians savā karjeras noslēgumā vēlas jaunu izaicinājumu, tāpēc viņš vērsās pie mums, lai piepildām viņa vēlēšanos. Šī futbolista aiziešanu nenožēlojam, jo viņš kluba labā ir darījis daudz."

Lai gan transfēra summa oficiāli netiek izpausta, tā varētu būt ap 20 miljoniem eiro. Līgums ar 30 gadus veco futbolistu, visticamākais, tiks noslēgts uz trim sezonām.

Šveinšteigers Mančestras "United" komandā atkal apvienosies ar nīderlandiešu speciālistu Luiju van Gālu, kurš savulaik trenēja "Bayern" klubu.

Pats Šveinšteigers iepriekš jau izteicās, ka viņu glaimo Mančestras "United" interese par viņu.

Šveinšteigers, kurš ir Vācijas izlases kapteinis, visu savu profesionālo karjeru pavadījis "Bayern" klubā, kopumā tajā aizvadot 536 mačus un gūstot 69 vārtus. Ar šo komandu viņš astoņas reizes pamanījies triumfēt Vācijas bundeslīgā un septiņreiz - valsts kausa izcīņā. Tāpat viņa rēķinā viens UEFA Čempionu līgas tituls.

Savukārt Vācijas izlasē pussargs nospēlējis 11 mačus, tiekot pie 23 vārtu guvumiem. Pērn viņš ar valstsvienību uzvarēja Pasaules kausā.

Pēdējo gadu laikā Šveinšteigers mocījies ar savainojumiem, turklāt starp pussargiem viņš "Bayern" galvenā trenera Hosepa Gvardiolas acīs netika uzskatīts par favorītu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!