Foto: LETA

Viens no Latvijas labākajiem jaunās paaudzes futbolistiem Vitālijs Maksimenko parakstījis līgumu ar Anglijas otrās spēcīgākās līgas – "Championship" - komandu "Brighton & Hove Albion", vēsta viņa līdzšinējā komanda "Skonto".

Pagājušā gada nogalē Maksimenko devās uz pārbaudi Anglijas klubā un parādīja teicamu sniegumu, pārsteidzot vietējos trenerus. Pēc nelielām pārrunām abiem klubiem izdevās vienoties par 22 gadus vecā Maksimenko pāreju. Piektdien Maksimenko Anglijā izgāja medicīniskās pārbaudes un noslēgs personīgo līgumu.

"Brighton & Hove Albion" šobrīd Anglijas "Championship" līgā atrodas devītajā vietā, 25 spēlēs komanda tikusi pie 37 punktiem.

"Skonto" komandā Maksimenko spēlēja kopš 2010.gada, bet savu karjeru viņš sāka Rīgas "Daugavā". Tāpat viņš pārstāvējis Latvijas U-17, U-19 un U-21 izlases.

Maksimenko jaunā darba vieta ir ar senām tradīcijām, klubs dibināts 1901.gadā, bet līdzjutēji komandu dēvē par "Seagulls" jeb "Kaijām". Komandu trenē bijušais Urugvajas izlases spēlētājs Gustavo Augusto Pojets Domingess jeb Guss Pojets.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!