Foto: AFP/Scanpix

Latvijas talantīgais futbola pussargs Andrejs Cigaņiks otrdien guva vārtus UEFA Jauniešu līgas (jauniešu ekvivalents UEFA Čempionu līgai) mačā, palīdzot viņa pārstāvētajai Vācijas komandai Leverkūzenes "Bayer" panākt neizšķirtu.

Otrdien "Bayer" izbraukumā cīnījās neizšķirti 1:1 (0:1) ar Baltkrievijas klubu Barisavas BATE.

Vispirms mača rezultātu pirmā puslaika pēdējā minūtē atklāja mājinieku rindās spēlējošais Dmitrijs Ancilevskis. Taču tad 57.minūtē uz BATE vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, kuru precīzi realizēja Cigaņiks, panākot 1:1.

Turpinājumā četru minūšu laikā divas dzeltenās kartītes nopelnīja Ņikita Fiļipovičs, līdz ar to atstājot laukumu un mājiniekus mazākumā. Spēles atlikušajā pusstundā komandas pie gūtiem vārtiem netika.

18 gadus vecais Cigaņiks laukumā pavadīja visas 90 minūtes.

Šie bija pirmie Cigaņika vārti UEFA Jauniešu līgā šosezon, bet otrie visā karjerā. Tikmēr Vācijas čempionātā Cigaņiks šogad izcēlies jau ar septiņiem vārtu guvumiem.

Šīs sezonas UEFA Jauniešu līgas pirmajā mačā "Bayer" ar 1:0 pieveica Barisavas BATE futbolistus, bet otrajā mačā izbraukumā panāca neizšķirtu 1:1 ar Spānijas granda "Barcelona" jauno paaudzi. Turpinājumā Vācijas klubs aizvadīja divus mačus ar Itālijas vienības "AS Roma" vienaudžiem, vispirms savā laukumā uzvarot ar 2:1, bet pēc tam izbraukumā ciešot sagrāvi ar 1:5.

Tikmēr citā E apakšgrupas mačā "Barcelona" savā laukumā cīnījās neizšķirti 3:3 (3:1) ar "Roma" vienību.

E apakšgrupas kopvērtējumā pēc piecām spēlēm līdervienība ir "Barcelona", kuras kontā deviņi punkti. Par punktu mazāk iekrājusi "Bayer", bet trešā ar sešiem punktiem ir "Roma". Tikmēr BATE kontā divi punkti.

Cigaņiks uz "Bayer" kluba sistēmu 2013.gadā pārcēlās no "Skonto" jauniešu komandas. Vācijas futbola skauti spēlētāju bija pamanījuši un novērtējuši starptautiskajā turnīrā "Riga Cup".

Kā zināms, oktobra sākumā Cigaņiks debitēja Latvijas U-21 valstsvienībā, palīdzot tai Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē ar 3:0 izbraukumā pārliecinoši pieveikt Moldovu.

Šī ir UEFA Jauniešu līgas trešā sezona, bet par iepriekšējās čempioni kļuva Londonas "Chelsea" no Anglijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!