Iepriekšējā nedēļas nogalē tika aizvadīta Latvijas telpu futbola čempionāta trešā kārta, kurā pie panākumiem izdevās tikt visām galvenajām sacensību favorītēm. Tiesa, šīs uzvaras tika sasniegtas daudz grūtākā cīņā, nekā to varēja paredzēt iepriekš, informē rīkotāji.

Pašreizējā titula ieguvēja "Nikars" šo sezonu bija sākusi ar divām pārliecinošām 6:1 uzvarām pret RTU un ISMA vienībām, un diezin vai kāds prognozēja to, ka galvenā trenera Aleksandra Dibrivnija komandai varētu rasties problēmas pret "TSI Futsal Team", kas pērn palika Latvijas čempionāta pēdējā vietā. Abas pretinieces pirms sezonas sākuma divkārt jau samēroja spēkus, un abas reizes pārāka izrādījās "Nikars", kas pārbaudes spēlē uzvarēja ar 5:2, bet Latvijas Superkausa mačā – ar 4:1.

Šoreiz čempionei nācās demonstrēt visas savas labākās īpašības, lai nezaudētu punktus, jo TSI futbolisti maču sāka ļoti apņēmīgi un disciplinēti, turklāt arī sportiskā veiksme cīņas sākuma periodā bija viņu sabiedrotā. Spēles astotajā minūtē "studenti" pēc teicami izspēlētas Aleksandra Utkina un Māra Lipenīša kombinācijas izvirzījās vadībā. Šāds notikumu pavērsiens ievērojami sapurināja "Nikars" futbolistus, un atlikušajā puslaika gaitā viņi burtiski iespieda sāncenšus to aizsardzības zonā. Arvien grūtāk TSI nācās tikt galā ar pretinieku kāpināto tempu un daudzajām uzbrukumu variācijām līdz cīņas 16.minūtē Igors Dacko beidzot panāca izlīdzinājumu – 1:1. Ar šādu rezultātu uz tablo pirmās cīņas 20 minūtes arī noslēdzās.

Drīz pēc pārtraukuma Ruslans Selezņovs guva otros vārtus Latvijas čempiones labā, un šķita, ka maisam gals būs vaļā. Tomēr notika citādāk. TSI futbolistiem atbildei vajadzēja tikai divas minūtes, un Aleksandrs Utkins atkal atjaunoja līdzsvaru, panākot 2:2. Nedaudz komfortablāk "Nikars" varēja justies vienīgi pēc 32.minūtē gūtajiem Romāna Gnutova vārtiem, savukārt četras minūtes vēlāk Pāvela Jermilina rezultatīvais raidījums ļāva "nikariešiem" uzelpot vēl atvieglotāk. Iegūto pārsvaru 4:2 "Nikars" arī noturēja līdz tiesneša beigu svilpei, tādējādi izcīnot trešo uzvaru šīs sezonas Latvijas čempionātā.

Pie trešā panākuma aizvadītajā nedēļas nogalē izdevās tikt arī "Nikars" vienības pašreiz sīvākajai konkurentei turnīra tabulā "Jelgava-Monarch", kas Rīgas Olimpiskajā Sporta centrā (OSC) ar rezultātu 2:1 uzveica ISMA komandu. Ar diviem vārtu guvumiem šajā cīņā uzvarētāju rindās izcēlās Igors Lapkovskis, bet ISMA futbolistiem vienīgos vārtus četras minūtes pirms spēles noslēguma guva Jans Fjodorovs.

Ne bez grūtībām uzvaru izbraukuma mačā Ventspilī izcīnīja pērnās sezonas vicečempione "Raba", kas, kā jau informējām, iepriekšējā kārtā negaidīti nespēja uzveikt "Raita" vienību (1:1). Ruslana Marčenkova un Maksima Kolokolenkina precīzie raidījumi ļāva vietējai "Honda" komandai pirmo puslaiku noslēgt 2:0 savā labā, un tikai nākamo 20 minūšu laikā trenera Artūra Šketova padotie spēja gan sadeldēt šo deficītu, gan arī izraut tik nepieciešamo uzvaru. Divus vārtus "Raba" vienībai guva Dmitrijs Jakovļevs, bet pa reizei izcēlās Andrejs Šustrovs un Maksims Seņs.

Visbeidzot vēl vienā Latvijas čempionāta duelī RTU telpu futbolisti ar minimālu 4:3 pārsvaru uzveica "Raita" vīrus. Mača gaitā "Raita" spēja samazināt pretinieku pārsvaru no 1:3 uz 3:3, tomēr pēdējais vārds piederēja "studentiem", kuriem uzvaru ar precīzu raidījumu trīs minūtes pirms tiesneša beigu svilpes nodrošināja Dmitrijs Zakrževskis.

Tādējādi turnīra kopvērtējumā pēc trim kārtām ar deviņiem izcīnītiem punktiem vadošās vietas ieņem "Nikars" un "Jelgava-Monarch" vienības. Divu punktu atstatumā atrodas "Raba", bet ceturtajā pozīcijā ar četriem punktiem ierindojas RTU. Vēl vietu zemāk tabulā izkārtojusies ISMA (3 punkti), kurai seko "Raita" un "TSI Futsal Tem" (1), savukārt noslēdzošajā astotajā vietā šobrīd ir Ventspils komanda "Honda" (0).

Rezultatīvāko spēlētāju sarakstā pirmo vietu joprojām saglabā "Nikars" pārstāvis I.Dacko, kura rēķinā seši vārtu guvumi, savukārt viņa tuvākais sekotājs ir piecus vārtus guvušais "Raba" spēlētājs D.Jakovļevs.

Latvijas čempionāta nākamā kārta tiks aizvadīta 13. un 14.novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!