Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

"SynotTip" Latvijas futbola virslīgas čempionu titulu iegūs tā komanda, kura atlikušajās divās spēlēs labāk realizēs savus momentus, uzskata titula pretendentes "Ventspils" komandas futbolists Eduards Tīdenbergs.

Jau ziņots, ka pirms pēdējām divām virslīgas kārtām turnīra tabulā ir ļoti saspringta situācija. Līdere ar 52 punktiem ir Jūrmalas "Spartaks", kamēr "Ventspils" atpaliek par diviem, bet "Jelgava" par četriem punktiem.

Sestdien, kad tiks aizvadīti priekšpēdējās kārtas mači, "Spartaks" tiksies ar RFS, "Ventspils" mērosies spēkiem ar "Metta"/"Latvijas Universitāte" (LU), bet "Jelgavai" jātiekas ar pastarīti "Daugavpils".

"Momentu realizācija būs izšķiroša, jo, neko neiesitot, labākajā gadījumā var cerēt uz neizšķirtu. Mūsu uzdevums ir maksimāli precīzi un pareizi izpildīt trenera uzstādījumu un spēles plānu. Turklāt mēs nedrīkstam ļaut pretiniekam ieskrieties, nedrīkst, lai tam būtu iespējas pretuzbrukumos. Par galēju koncentrāciju visām 90 minūtēm es pat nerunāju," intervijā kluba preses dienestam dienu pirms spēles ar "Metta"/LU komandu norādījis Tīdenbergs.

"Ventspils" komandai, lai tiktu pie titula, ir jāuzvar abās atlikušajās spēlēs un jācer, ka "Spartaks" šajā laikā neizcīnīs vairāk par trim punktiem.

"Esmu pārliecināts, ka viss izšķirsies pēdējā kārtā. Nešaubos, ka pret "Metta"/LU iziesim laukumā pārliecināti par saviem spēkiem un izdarīsim visu, lai uzvarētu," pārliecināts ir gados jaunais futbolists.

Šobrīd 21 gadu vecais pussargs ir vienīgais "Ventspils" futbolists, kurš piedalījies visās 26 šosezon aizvadītajās virslīgas spēlēs.

Iepriekšējā kārtā "Ventspils" cieta sāpīgu zaudējumu savās mājās ar rezultātu 1:2 pret "Jelgavu", kas uzvaru izrāva vien kompensācijas laikā. Tiesa, arī ventspilnieki savus vienīgos vārtus guva mača beigās, kad 11 metru soda sitienu realizēja tieši Tīdenbergs.

"Protams, visi pārdzīvojām (zaudējumu), jo viss bija mūsu rokās. Tagad gribam uzvarēt divas spēles un gaidīsim konkurenta klupienu. Mačā pret "Jelgavu" neizšķirts iznākums būtu bijis daudz taisnīgāks. Uzskatu, ka pa īstam asu vārtu momentu, priekšvēstnešu vārtu guvumam, "Ventspilij" salasījās vairāk nekā pretiniekam. Tomēr diemžēl sanāca tā, kā sanāca. Pirms 11 metru soda sitiena izpildīšanas jutos mierīgi. Zināju, kur un kā sitīšu, un... uzsitu pavisam ne tā, kā gribēju. Pat nevaru izskaidrot, kāpēc tā sanāca. Bet galvenais, ka iesitu," iepriekšējo maču atcerējās Tīdenbergs.

"Mēs izlīdzinājām rezultātu, sajutām vārtu garšu, var teikt, sajutām uzvaras garšu, jo zinājām, ka vēl ir minūtes, ka pretinieks var arī nepaspēt atgūties no vārtu zaudējuma, un aizskrējām uzvarēt. Diemžēl uz emocijām nogulējām izrāvienu, ielaidām. Apbēdinoši," par iepriekšējās cīņas iznākumu sarūgtināts bija Tīdenbergs, kurš oktobrī ar Latvijas U-21 izlasi sensacionāli viesos uzvarēja Beļģijas vienaudžus.

Pret beļģiem Tīdenbergs izdarīja rezultatīvu piespēli, bet Latvijas U-21 izlase svinēja uzvaru ar 1:0.

Maču ar "Jelgavu" ventspilnieki centušies aizmirst pēc iespējas ātrāk, koncentrējoties jau nākamajai cīņai.

"Jau uzreiz pēc mača ar "Jelgavu" [galvenais treneris] Pols Ešvorts mums teica, lai ātrāk izmetam no galvas šo maču. Protams, visi ir apbēdināti, bet neslēpsies pēc tā stūrī un nebēdāsies. "Ventspils" turpina cīņu par čempionu titulu, mūsu uzdevums ir uzvarēt divus mačus, un mums tam jābūt gataviem visādā ziņā. Tagad komandai treniņos ir tieši tāds noskaņojums," sacīja futbolists, kuram pirms sestdienas spēles ir kaujiniecisks noskaņojums.

Tīdenbergs šosezon virslīgā ir guvis astoņus vārtus, taču pats neslēpj, ka varēja iesist vēl divus vai trīs.

"Domāju, ka vēl divus vai trīs vārtus noteikti varēju iesist. No otras puses, ja visi realizētu savus momentus, tad jau 25 gados daudzi apsteigtu Peles gūto vārtu ziņā. Tā ka neteikšu, ka esmu pilnībā apmierināts, vienmēr jātiecas pēc kā lielāka un labāka, bet zināms apmierinājums ir. Vēl jo vairāk, ka pie mūsu spēles manieres malējiem pussargiem nav vienkārši atzīmēties, mums ir arī citi svarīgi un pirmšķirīgi uzdevumi," atzina Tīdenbergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!