Foto: AP/Scanpix

Uz pagaidām nezināmu laiku pārcelta slavenā angļu speciālista Roja Hodžsona, kurš vēl nesen vadīja Anglijas valstsvienību, vizīte Rīgā, vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF).

Hodžsonam Rīgā bija paredzēts viesoties 23. novembrī un vadīt lekciju pašreizējās Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) "Pro" kategorijas treneru licences kursu programmas dalībniekiem, kā arī šīs programmas iepriekšējiem absolventiem.

Tomēr tagad vizīte atcelta privātu iemeslu dēļ.

Bija plānots, ka lekcijā Hodžsons dalīsies pieredzē par savu darbu ar Anglijas izlasi un tās sagatavošanu šī gada Eiropas čempionāta finālturnīram, kā arī runās par līderību futbola komandā un atbildēs uz trenerus interesējošajiem jautājumiem.

Pašlaik 69 gadus vecais Hodžsons Anglijas valstsvienības stūri pameta pēc šovasar Francijā notikušā Eiropas čempionāta finālturnīra, kurā viņa vadītā komanda astotdaļfinālā negaidīti piekāpās debitantei Islandei.

Tobrīd premjerlīgas klubu Vestbromvičas "Albion" vadošais Hodžsons izlases galvenā trenera amatā tika apstiprināts 2012.gada maijā un jau neilgu brīdi vēlāk aizveda Angliju līdz Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālam, kurā tā pēcspēles sitienu sērijā piekāpās nākamajai finālistei Itālijai. Savukārt 2014.gada Pasaules kauss futbola dzimtenes valstsvienībai izvērtās par katastrofu, jo tā cerības uz izslēgšanas turnīra sasniegšanu zaudēja jau pēc pirmajiem diviem mačiem.

Tiesa, Hodžsonam tika ļauts palikt amatā, un Eiropas čempionāta kvalifikācijā Anglija uzvarēja visās desmit spēlēs.

Hodžsons 2010.gadā aizveda Londonas "Fulham" komandu līdz UEFA Eiropas līgas finālam, kurā klubs piekāpās Madrides "Atletico" vienībai, un tika atzīts par Anglijas labāko gada treneri. Vēlāk vasarā ar viņu līgumu noslēdza tituliem bagātā "Liverpool" vienība, bet sezona komandai bija neveiksmīga, un 2011.gada janvārī pēc abpusējas vienošanās Hodžsons pameta Liverpūles klubu.

Tāpat Hodžsons strādājis ar klubiem Zviedrijā, Šveicē, Dānijā, Norvēģijā un Itālijā, kā arī vadījis Šveices, Somijas, Apvienoto Arābu Emirātu un Anglijas izlases.

Pēc Hodžsona par Anglijas izlases galveno treneri tika apstiprināts Sems Elerdaiss, kurš gan jau pēc 67 dienām atkāpās no amata, jo nomaskējušies "Telegraph" žurnālisti nofilmēja viņu iesakām veidus, kā apiet vietējās Futbola asociācijas pāreju noteikumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!