Foto: Reuters/Scanpix
Spānijas futbola izlases uzbrucējs Fernando Toress pirmdien pārgāja uz Londonas "Chelsea", kas viņa bijušajam klubam "Liverpool" par futbolistu samaksāja rekordsummu Anglijas futbola vēsturē – 50 miljonus sterliņu mārciņas.

Toresa pāreja ir trešā dārgākā futbola vēsturē – "Real Madrid" par Krištianu Ronaldu 80 miljonus streliņu mārciņas samaksāja "Manchester United" komandai, bet par "AC Milan" spēlētāju kakā madridieši samaksāja 65 miljonus eiro.

Pēc pāriešanas Toress jau ir noslēdzis piecu gadu līgumu ar "Chelsea". Spānijas futbolistam līgumā ar "Liverpool" šī pārejas summa jau bija ierakstīta un to varēja pieprasīt gadījumā, ja "Liverpool" neiekļūst UEFA Čempionu līgā. Tā kā pagājušā sezonā "Liverpool" Anglijas premjerlīgas čempionātā palika septītajā vietā, tad Toress varēja izmantot šo punktu līgumā, lai veiktu pārrunas un pārietu uz citu klubu.

"katram spēlētājam ir mērķis, spēlēt kādā no vadošajiem pasaules klubiem. "Chelsea" ir viens no Eiropas grandiem un vienmēr cīnās par uzvaru katrā turnīrā," teica Toress.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!