Foto: LETA

Latvijas Futbola federācija (LFF) ir viena no atklātākajām nacionālajām futbola federācijām pasaulē, liecina organizācijas "Transparency International" veiktais pētījums.

LFF ir viena no tikai 14 federācijām, kura publicē minimālo informācijas apjomu par to, ar ko nodarbojas un kā tērē līdzekļus.

Šādu informāciju publicē arī Kanādas, Dānijas, Anglijas, Ungārijas, Islandes, Itālijas, Japānas, Jaunzēlandes, Ziemeļīrijas, Norvēģijas, Portugāles, Īrijas un Zviedrijas futbola asociācijas.

Pētījums parāda, ka 168 federācijas savas finanšu darbības nepublisko un 85% organizāciju neatspoguļo, ar ko nodarbojas.

"Transparency International" pētīja futbola asociāciju mājaslapas, lai iegūtu informāciju par finanšu pārskatiem, asociāciju nolikumiem, rīcības kodeksiem un gada darbības pārskatiem, secinot, ka korupcijas risks pārāk daudzās asociācijās ir augsts.

Starptautiskajai Futbola federāciju asociācijai (FIFA) ieteikts atskaites par finanšu darījumiem un gada darbības pārskatus padarīt par priekšnoteikumu futbola asociāciju dalībai FIFA un finansējuma saņemšanā no tās.

Kā zināms, FIFA vadību šobrīd skāris milzīgs korupcijas skandāls, kuras laikā vairākas amatpersonas arestētas, organizācijas prezidents Zeps Blaters atkāpies no amata, turklāt viņš kopā ar Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) prezidentu Mišelu Platinī saņēmuši pagaidu diskvalifikācijas, kas nākamajā mēnesī, visticamāk, tiks pārvērstas reālos sodos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!