Foto: Publicitātes foto

Latvijas kausa izcīņas futbolā ceturtdaļfinālā sestdien iekļuva virslīgas klubi "Daugavpils", "Liepāja", Rīgas "Skonto" un Rīgas "Daugava", trīs no kuriem aizvadītajos astotdaļfināla mačos tika pie "sausajām" uzvarām.

"Daugavpils" klubs pretinieku laukumā ar 4:1 (2:0) pārspēja pirmās līgas komandu "Tukums"/2000. Divu vārtu pārsvaru viesi panāca jau cīņas pirmo desmit minūšu laikā, otrajā puslaikā vienības apmainījās ar gūtiem vārtiem, bet pašās cīņas izskaņā "Daugavpils" guva arī ceturtos vārtus.

Tikmēr divu Liepājas vienību duelī "Liepāja" spēja ar 6:0 (3:0) sagraut pirmās līgas komandu "1625 Liepāja". Pa diviem vārtiem guva Dāvis Ikaunieks un "Liepājas" kluba prezidents Māris Verpakovskis, kurš laukumā devās uz maiņu, bet pa reizei izcēlās Romāns Gladiļins un Jānis Ikaunieks.

Tāpat pie "sausās" uzvaras tika šīgada sacensību finālisti "Skonto", kas pretinieku laukumā ar 2:0 (0:0) uzvarēja citu virslīgas vienību "Metta"/"Latvijas Universitāti". Rezultātu cīņas 65.minūtē atklāja gruzīns Iraklijs Klimiašvili, bet četras minūtes pirms spēles beigām otros vārtus guva Turkmenistānas pussargs Ruslans Mingazovs.

"Skonto" komanda, neskatoties uz pēdējā laikā skaļu rezonansi ieguvušajām kluba finansiālajām problēmām, laukumā devās savā spēcīgākajā sastāvā.

Kā ziņots Rīgas "Daugava" sestdien izbraukumā ar 2:0 (0:0) uzvarēja pirmās līgas klubu "Smiltene". Pirmajā puslaikā mājinieki spēja izturēt "Daugavas" futbolistu spiedienu, bet viesi rezultātu atklāja cīņas 49.minūtē, kad precīzs bija lietuvietis Ģiedrs Tomkevičs. Pašā cīņas izskaņā otros vārtus guva Vitālijs Ziļs, realizējot 11 metru soda sitienu.

Svētdien divās citās spēlēs Daugavpils "Daugava" spēkosies ar "Ogri", bet pašreizējie trofejas īpašnieki "Jelgava" tiksies ar "Jūrmalu", kas šo maču aizvadīs ar savu dublieru sastāvu. Pirmdien Jūrmalas "Spartaks" tiksies ar Rīgas Futbola skolas (RFS) komandu, bet duelis starp valsts čempionvienību "Ventspili" un "Gulbenes" komandu risināsies vien oktobrī.

Sacensību uzvarētāji kļūs zināmi nākamgad.

Šīgada maijā otro reizi kluba vēsturē par Latvijas kausa ieguvēju kļuva "Jelgava", kas finālā pēcspēles sitienu sērijā pārspēja "Skonto" futbolistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!