Foto: F64

Pašreizējā trofejas īpašniece "Jelgava" trešdien Latvijas kausa futbolā astotdaļfinālā ar 1:0 (1:0) pārspēja pēc spēka otrās līgas līderi "Caramba"/"Dinamo".

Uzvaras vārtus jelgavnieku labā guva Valērijs Redjko, kurš pirmajā puslaikā pildīja komandas kapteiņa pienākumus.

Redjko mača rezultātu atklāja jau spēles sestajā minūtē, bet pirmajā puslaikā cīņas gaita vairs neizmainījās. Savukārt pēc pirmā puslaika Redjko nomainīja Gints Freimanis, kurš saņēma sev ierasto kapteiņa apsēju.

Otrajā puslaikā spēlē būtisku pavērsienu nebija, līdz mača 61.minūtē sarkano kartiņu nopelnīja jelgavnieku vārtsargs Mārcis Melecis. Līdz ar to "Jelgavai" bija jāveic maiņa, lauku pametot krievu uzbrucējam Vjačeslavam Suškinam, bet vietā dodoties komandas pamatvārtsargam Kasparam Ikstenam.

Nonākuši mazākumā jelgavnieki pusstundu spēja noturēt mača rezultātu un izcīnīja uzvaru ar 1:0, tādejādi sasniedzot Latvijas kausa ceturtdaļfinālu.

Kā zināms, citas aizvadītās Latvijas kausa astotdaļfināla spēles iztikušas bez pārsteigumiem, uzvaras gūstot Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" čempionāta vienībām. Tā valsts vicečempione "Skonto" ar 4:0 apspēlēja pirmās līgas vienību "Alberts", "Liepājas" komanda izbraukumā ar 4:0 pieveica citu pirmās līgas klubu "Salaspils", futbola komanda "Metta"/"Latvijas Universitāte" ar 4:0 izbraukumā pārspēja vēl vienu pirmās līgas vienību "Rēzekne". Tikmēr čempione "Ventspils" ar 7:0 sagrāva pirmās līgas klubu "Auda", bet "Daugavpils" viesu laukumā ar 2:0 apspēlēja vēl vienas pirmās līgas vienības "Valmiera Glass"/BSS futbolistus, kamēr Jūrmalas "Spartaks" ar viesos ar 6:1 pārspēja Preiļu BJSS futbolistus, kuri arī spēlē līgu zemāk.

Kā zināms, pēc izlozes pie automātiskas vietas Latvijas kausa ceturtdaļfinālā tika otrās līgas komanda "Babīte", jo dalību kausā nesāka "Gulbene", kas tika izslēgta no virslīgas turnīra.

Šajā pavasarī par Latvijas kausa ieguvēju trešo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē kļuva "Jelgava".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!