Foto: AFP/Scanpix
Šogad plaši iesākto "tradīciju" salauzt izcīnītos uzvarētāju kausus ir turpinājuši arī Maskavas CSKA futbolisti, kas pēc Krievijas kausa iegūšanas, līksmojot ģērbtuvēs, to saplēsuši, vēsta krievu mēdiji.

Maskavas CSKA Krievijas kausa finālā ar 2:1 (1:1) pārspēja "Alanija" futbolistus un sesto reizi ieguva šo trofeju, kļūstot par veiksmīgāko Krievijas kausa komandu.

Pēc uzvaras CSKA komandas ģērbtuvēs sākās līksmība ar neiztrūkstošo šampanieša laistīšanos, un ar dzirkstošo dzērienu pildītais kauss gāja no rokas rokā, līdz nonāca pie čeha Tomaša Necida. Čeham paceļot kausu, tas negaidīti sadalījās divās daļās - kristāla kauss atdalījās no pamatnes.

Sportisti turpināja fotografēties ar salauzto kausu, bet kluba prezidents Jevgeņijs Giners apsolīja, ka tas tiks salabots.

Šogad īpaši populāra ir kļuvusi izcīnīto sporta trofeju apskādēšana -svētdien pēc Latvijas kausa izcīnīšanas "Ventspils" futbolisti svinībās nolauza kausa augšpusē esošo Latvijas Futbola federācijas (LFF) logo.

Bēdīgs liktens piemeklēja Šveices hokeja čempionu kausu, kuru svinībās sasita "Davos" hokejisti, kas 30. reizi kļuva par valsts čempioniem.

Līdzīgs liktenis bija arī otrai vecākajai hokeja tofejai - Špenglera kausam, bet nesen uzvarētāju parādē no autobusa izcīnīto Spānijas Karaļa kausu nometa "Real Madrid" futbolisti.

Aizvadītajā nedēļas nogalē arī Nīderlandes futbola čempioni Amsterdamas "Ajax" svinīgās parādes laikā nav nosargājuši iegūto trofeju bez saskādēšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!