Foto: F64
Latvijas U-21 futbola valstsvienības spēles organizācija iepriekšējā trenera Mihaila Zemļinska vadībā bijusi ļoti vāja, uzskata jaunapstiprinātais izlases galvenais treneris, Nīderlandes speciālists, Antons Jore.

Ceturtdien U-21 izlases kandidāti sanāks uz pirmo treniņu Jores vadībā, uzsākot gatavošanos janvārī paredzētajai Sadraudzības kausa izcīņai, kurā turpmāk piedalīsies tieši jaunatnes valstsvienības.

Kopumā Jore uz divu dienu treniņiem izsaucis 24 kandidātus.

"Vēlos saprast to, kādas kvalitātes futbolisti patlaban ir izlases kandidātu pulkā. Dažus no viņiem jau esmu agrāk iepazinis, strādājot "Skonto" un "Olimps" klubu sistēmās, taču daļa man ir sveša," Jore sarunā ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) preses daļu atzina, ka pirmajos treniņos iepazīsies ar komandas spēlētājiem. "Šajos treniņos ir jātiek skaidrībā par to, kādu ieguldījumu viņi var sniegt izlasei, lai tālāk veidotu labi organizētu un spēcīgu kolektīvu. Ir svarīgi, lai futbolisti katrā spēlē dotos laukumā kā vienota komanda, un to individuālās spējas veidotu arī daļu no vienības kopējās kvalitātes."

Kā zināms, iepriekš Latvijas U-21 futbola izlasi vadīja Zemļinskis, kurš oktobra vidū pēc abpusējas vienošanās savu darbu pārtrauca.

Galvenie iemesli tādam lēmumam bija Latvijas U-21 izlases parādītie neapmierinošie rezultāti 2013.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, kurā valstsvienība Zemļinska vadībā piedzīvoja četrus zaudējumus pirmajās četrās spēlēs ar kopējo vārtu attiecību 0:13.

"Negribu neko sliktu sacīt par iepriekšējo treneri, jo katram futbola speciālistam ir sava pieeja, savs darba stils. Taču iepazīstoties ar Latvijas U-21 izlases spēļu video ierakstiem, jāatzīst, ka komandas organizācija bijusi ļoti vāja - katrs futbolists vairāk darbojies individuāli, nevis komandas labā," secināja Jore. "Tādēļ ir nepieciešams pirmkārt attīstīt izlases struktūru un organizāciju, savukārt pēc tam var pievērsties niansēm - aizsardzībai un uzbrukumam, standartsituācijām."

"Ar katru futbolistu ir jāaprunājas aci pret aci, kopā jātiek pie secinājumiem par to, kādas iemaņas viņam visvairāk nepieciešams attīstīt. Es zinu, ka Latvijas izlases futbolistiem piemīt kvalitatīvas īpašības, vairums no tiem spēlē valsts mēroga augstā līmenī," Jore noskaņots optimistiski. "Darīsim visu iespējamo, lai paceltu izlases sniegumu jaunā kvalitātē."

Nākamās divas spēles Eiropas čempionāta atlases ciklā Latvijas izlase aizvadīs jūnijā, kad izbraukumā tiksies ar Francijas un Kazahstānas nacionālajām valstsvienībām.

Jore, kurš savulaik bija pazīstams kā "Olimps" komandas galvenais treneris, bija vienīgais LFF valdes izskatītais kandidāts šim amatam.

Iepriekš kā treneris pašlaik 56 gadus vecais Jore strādājis arī Kazahstānā, Katarā un Lietuvā.

Latvijas U-21 izlases dalībnieki treniņnometnē Rīgā:

vārtsargi - Igors Serkovs ("Jūrmala-VV"), Kristaps Dzelme (Viļņas "Kruoja", Lietuva), Valentīns Raļkēvičs ("Ventspils");

aizsargi - Kirils Ševeļovs, Kaspars Dubra (abi "Skonto"), Antons Kurakins ("Ventspils"), Dmitrijs Daņilovs ("Jelgava"), Vitālijs Jagodinskis ("Jūrmala-VV"), Aleksandrs Baturinskis (bez kluba), Vjačeslavs Isajevs ("Olimps");

pussargi - Armands Pētersons, Alans Siņeļņikovs, Andrejs Siņicins (visi "Skonto"), Artjoms Zotovs, Romāns Rožkovskis (abi "Metta"/LU), Aleksandrs Kļimovs, Boriss Bogdaškins (abi "Jelgava"), Artūrs Zjuzins (Kaļiņingradas "Baltika", Krievija), Konstantīns Budilovs (Jūrmalas "Spartaks");

uzbrucēji - Artūrs Karašausks, Elvis Stuglis (abi "Skonto"), Valērijs Čistjakovs ("Kruoja"), Arevšats Hačatrjans ("Gulbene"), Eduards Višņakovs ("Ventspils").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!