Foto: AFP/Scanpix

Negaidītu zaudējumu Spānijas futbola čempionāta priekšpēdējās kārtas spēlē svētdien piedzīvoja UEFA Čempionu līgas fināliste Madrides "Atletico", izstājoties no cīņas par titulu, ko noslēdzošajā kārtā sadalīs "Barcelona" un Madrides "Real" vienības.

Priekšpēdējā kārtā graujošu uzvaru guva līdere "Barcelona", kas ar 5:0 (1:0) sagrāva otru Barselonas vienību "Espanyol". Uzvarētājiem divus vārtus iesita Luiss Svaress, bet pa reizei atzīmējās Lionels Mesi, Rafinja un Neimars.

Madrides "Real" savā laukumā ar 3:2 (2:0) pārspēja "Valencia". Šeit Madrides komandai divus vārtus guva Krištianu Ronaldu, bet vienus - Karims Benzemā.

Savukārt negaidītu neveiksmi piedzīvoja "Atletico", ar 1:2 (1:1) izbraukumā piekāpjoties "Levante" komandai, kas jau zaudējusi cerības saglabāt vietu augstākajā līgā. Madrides komanda vadībā izvirzījās jau otrajā minūtē, kad izcēlās pieredzējušais Fernando Torress, 30.minūtē izlīdzinājumu panāca Viktors Kasadesus, bet uzvaru kompensācijas laikā izrāva Džuzeppe Rosi.

Līdz ar to pirms pēdējās kārtas "Barcelona" kontā ir 88 punkti 37 spēlēs, par punktu atpaliek Madrides "Real", bet trīs punktus zaudē "Atletico", kas uz titulu vairs nepretendē, jo abās savstarpējās spēlēs zaudēja "Barcelona".

"Barcelona" garantēs titulu, ja pēdējā kārtā 14.maijā uzveiks "Granada" komandu, kas svētdien ar 4:1 (1:0) pieveica UEFA Eiropas līgas finālisti "Sevilla" un garantēja vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā.

Kā zināms, UEFA Čempionu līgas finālā savā starpā tiksies abas Madrides komandas "Real" un "Atletico", bet "Sevilla" Eiropas līgas titula mačā spēkosies ar Anglijas premjerlīgas komandu "Liverpool".

Tāpat 22. maijā "Barcelona" spēkosies ar "Sevilla" Spānijas Karaļa kausa titula mačā.

"Sevilla" nacionālā čempionāta sezonu noslēgs septītajā pozīcijā - ja tā triumfēs Eiropas līgā, iegūs tiesības piedalīties nākamās sezonas UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā, bet, piekāpjoties "Liverpool", spēlēs UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!