Foto: AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas pusfinālā "Barcelona" futbolisti tiksies ar Minhenes "Bayern" futbolistiem, bet otru finālistu noskaidros "Real Madrid" un "Juventus" duelī, noskaidrojās piektdien notikušajā izlozē.

"Barcelona" un "Bayern" dueļa pirmā spēle 5.maijā notiks Spānijā, bet atbildes mačs 13.maijā – Minhenē. Savukārt 6.maijā "Juventus" savās mājās uzņems "Real Madrid", bet 12.maijā dueļa uzvarētājs tiks noskaidrots Madridē.

UEFA Čempionu līgas fināls 6. jūnijā notiks Berlīnē.

Interesanti, ka turnīra ilglaicīgajā vēsturē ir tikai viens gadījums, kad finālā savā starpā tikušās kādas no šīm titulētajām četrām vienībām. 1998.gadā Čempionu līgas finālā Amsterdamā "Real Madrid" ar 1:0 uzvarēja "Juventus", bet uzvaras vārtus guva Predrags Mijatovičs.

"Juventus" pēc 12 gadu pārtraukuma atkal spēlēs Čempionu līgas pusfinālā, un interesanti, ka pirms 12 gadiem Turīnas futbolisti pusfinālā tikās tieši ar "Real Madrid". Toreiz "Juventus" viesos zaudēja ar 1:2, bet mājās uzvarēja ar 3:1, gūstot panākumu summā ar 4:3.

Čempionu līgā "Juventus" un "Real Madrid" savā starpā spēlējuši 16 reizes, un ir viens no populārākajiem dueļiem turnīra vēsturē. Astoņas uzvaras ir "Real Madrid" kontā, septiņas – "Juventus", bet tikai viena spēle noslēgusies neizšķirti. Pagājušajā sezonā "Juventus" un "Real Madrid" tikās grupu turnīrā. Turīnā komandas cīnījās neizšķirti 2:2, bet Madridē ar 2:1 uzvarēja mājinieki.

"Barcelona" un "Bayern" ceļi Čempionu līgā krustojušies astoņas reizes – titulētajam Katalonijas klubam tikai reizi izdevies pieveikt bavāriešus, divas spēles noslēgušās neizšķirti, bet piecos mačos uzvaru svinēja "Bayern". Iepriekšējo tikšanos ar prieku atceras "Bayern", bet no atmiņām to dzēst gribētu "Barcelona". 2013.gadā Čempionu līgas pusfinālā "Bayern" uzvarēja abus mačus (4:0 mājās un 3:0 viesos), kas ir lielākā sagrāve Čempionu līgas pusfinālos divu maču summā turnīra vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!