Foto: DELFI

Eiropas Futbola federāciju apvienībai (UEFA) pēc nedēļas ir jābūt skaidrībai, kur un kā notiks Latvijas spēle pret Portugāli, kuras norise apdraudēta "Skonto" stadionā notiekošo strīdu dēļ.

"UEFA mums dod nedēļu laika, lai skaidri zinātu, vai spēles vieta būs "Skonto" stadions, kas ir arī viņu un mūsu prioritāte. Paralēli strādājam pie Liepājas stadiona varianta. Esam saņēmuši solījumu, ka nākošnedēļ mums dos garantiju par spēles norisi "Skonto" stadionā. Tas ir saistībā ar sēdekļiem tribīnēs un apgaismes lampām," portālam "Delfi" teica Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis.

LFF vadība ir sazinājusies ar Rīgā esošā stadiona "Daugava" pārstāvjiem, kuri apliecinājuši, ka nepieciešamības gadījumā ir gatavi dot krēslus. Tikmēr neskaidrība ir ar apgaismojumu, kura ierīkošanai, pēc portāla "Delfi" rīcībā esošās informācijas, var nepietikt ar nepilniem diviem mēnešiem, kas atlicis līdz ilgi gaidītajai Latvijas un Portugāles spēlei. Futbola sabiedrībā izskanējis variants par pagaidu apgaismes ierīču uzstādīšanu, tomēr to varētu apgrūtināt UEFA prasības. Tās liedz "Skonto" stadionā aiz vieniem vārtiem ierīkot tribīnes no stalažām, kā tas bijis uz dažām spēlēm, tādējādi arī pagaidu apgaismes ierīču uzstādīšana varētu neatbilst prasībām.

Mežeckis neslēpj, ka LFF prioritāte ir spēles aizvadīšana Rīgā. Kā alternatīva jeb "B plāns" šobrīd ir stadions "Daugava" Liepājā, kas šobrīd neatbilst UEFA prasībām. Lai Liepājas stadionā notiktu spēles, tur nepieciešams spēcīgāks apgaismojums, kā arī jāizpilda dažādas citas prasības, par kurām ir informēti kurzemnieki. Vēl viens apgrūtinājums ir līdzjutēji: Liepājas stadionā ir 4500 skatītāju vietas, bet uz spēli Rīgā jau pārdots aptuveni 8000 biļešu.

Pēc portāla "Delfi" rīcībā esošās informācijas, "Skonto" stadiona strīdā iesaistītās puses – kustamā īpašuma turētāji SIA "Light" un nekustamā īpašuma saimnieki SIA "Adventika Group" – šonedēļ nav tikušās. Savukārt LFF tikusies ar abām pusēm, kā arī ar stadiona pārvaldnieku SIA "Fitnesa Parks", lai gūtu pilnu priekšstatu par notiekošo un iespējamo risinājumu.

Neoficiāla informācija liecina, ka no "Skonto" stadiona noņemtie līdzjutēju krēsli jau nodoti utilizēšanai un tos vairs nav iespējams atgūt.

2018. gada Pasaules kausa atlases turnīra spēle starp Latvijas futbola izlasi un pašreizējo Eiropas čempioni Portugāli ar superzvaigzni Krištianu Ronaldu sastāvā plānota 9. jūnijā.

Ziņots, ka aprīļa sākumā tiesu izpildītāju un policijas klātbūtnē sākās "Skonto" stadiona kustamā īpašuma demontāža. Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas 13. marta lēmums civillietā paredz par labu SIA "Light" apķīlāt "Skonto" stadiona kustamo īpašumu. Tikmēr stadiona nekustamā īpašuma saimnieki SIA "Adventika Group" likumā noteiktajā termiņā līdz 13. aprīlim tiesā iesniegs skaidrojumu šajā strīdā un prasīs noņemt kompānijai piederošo kustamo īpašumu no ķīlas reģistra.

Pagājušajā nedēļā, strīdam eskalējoties, "Adventika Group" pārstāvji bloķēja "Light" centienus izvest kustamo īpašumu. Šajā strīdā iesaistījies ir arī bijušais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) operatīvo izstrāžu nodaļas vadītājs Juris Jurašs, kurš nesen paziņojis par startu Rīgas domes vēlēšanās.

Tāpat vēstīts, ka "Skonto" stadiona saimnieki saņēmuši brīdinājumu no tiesu izpildītāja, ka tuvākajā laikā varētu tikt uzarts "Skonto" stadions, kas nozīmē, ka cerības Rīgā ieraudzīt Eiropas čempionus izplēnētu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!