Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ar pārliecinošu uzvaru UEFA Eiropas līgas ceturdaļfināla turnīru iesākuši Anglijas premjerlīgas klubs "Arsenal", kas pirmajā spēlē savā laukumā ar 4:1 (4:1) sagrāva Maskavas CSKA vienību; uzvaras arī "Leipzig", Madrides "Atletico" un Romas "Lazio".

"Arsenal" labā vārtus guva divi spēlētāji – Ārons Remzijs, kurš izcēlās mača devītajā un 28. minūtē, un Aleksandre Lakazete, kurš Maskavas CSKA vārtsargu Igoru Akinfejevu pārspēja 23. minūtē ar soda sitienu un 35 minūtē. Vienīgos vārtus viesu labā guva Aleksandrs Golovins 15. minūtē.

Londonas klubam šī bija piektā uzvara pēc kārtas.

Tikpat iespaidīga uzvara arī Romas "Lazio", kas ar 4:2 (1:1) pārspēja "FC Salzburg", apturot pretinieku iespaidīgo 35 uzvaru sēriju dažādos turnīros. Austriešiem divreiz izdevās izlīdzināt rezultātu, bet itāļi aizvadīja lieliskas pēdējās 20 spēles minūtes un guva nozīmīgu pārsvaru.

Vārtus uzvarētājiem guva Senads Luličs (8. minūtē), Marko Parolo (49. min.), Felipe Anderons (74. min.) un Siro Immobile (76. min.). "FC Salzburg" rindās izcēlās Valons Beriša un Takumi Minamino.

Vēl Madrides "Atletico" ar Antuāna Grizmana un Kokes palīdzību savā laukumā izcīnīja "sauso" uzvaru pār Lisabonas "Sporting" – 2:0 (2:0). Interesanti, ka "Atletico" mājas spēlēs savos vārtos bumbu nav ielaiduši jau 828 minūtes, bet "Sporting" tā arī ne reizi nav izdevies uzvarēt Spānijā – 10 zaudējumi un trīs neizšķirti pret kaimiņvalsts komandām.

Par šīs kārtas pārsteigumu var uzskatīt Eiropas līgas debitantu "FC Leipzig" uzvaru ar 1:0 (1:0) pār Marseļas "Olympique". Vienīgos vārtus šai spēlē guva Timo Verners.

Atbildes spēles notiks 12. aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!