Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) izmeklē Skotijas U-19 dāmu izlases atteikšanos aizvadīt Eiropas čempionāta kvalifikācijas maču, kas noticis, iespējams, paģiru dēļ, kamēr skoti šo iemeslu noliedz.

Skotijas dāmām pirmdien bija jāaizvada kvalifikācijas turnīra D apakšgrupas mačs pret turnīra saimnieci Serbiju, taču Skotijas izlases pārstāvji, aizbildinoties ar masveida saslimšanu, dienu pirms cīņas paziņoja, ka nevarēs spēlēt.

Skotijas izlase kā iemeslu minēja to, ka deviņas spēlētājas un astoņi valstsvienības personāla pārstāvji saķēruši akūtu gastroenterītu. Tikmēr Serbijas mediji ziņoja, ka spēlētāju veselības stāvokli ietekmējusi alkohola lietošana pēc uzvaras 11:0 pār Albāniju.

"Meiteņu veselība un labsajūta ir pirmajā vietā. Neesmu neko tādu pieredzējis. Gaidām UEFA spriedumu un ceram, ka viņi ņems vērā ārkārtas apstākļus," Skotijas Futbola asociācija (SFA) citē U-19 izlases galveno treneri Garetu Evansu.

UEFA Disciplinārlietu komisija trešdien izskatīs šo gadījumu un lems par turpmāko rīcību. UEFA var piešķirt Skotijai tehnisko zaudējumu ar 0:3, turklāt, atsakoties no mača, U-19 valstsvienība var zaudēt visus UEFA maksājumus.

Zīmīgi, ka pirmdien paredzētā spēle bija izšķirošā D apakšgrupā, mača uzvarētājai automātiski sasniedzot nākamo kārtu.

Šajā kvalifikācijas turnīrā piedalījās arī Latvijas U-19 dāmu futbola izlase, kas trīs spēlēs piedzīvoja trīs zaudējumus.

Kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā komandas sadalītas 11 apakšgrupās un piedalās miniturnīros. Apakšgrupu uzvarētājas un desmit labākās otro vietu ieguvējas sasniegs nākamo kārtu, kur tām pievienosies Francija, Anglija un Vācija. Finālturnīrs nākamā gada augustā notiks Ziemeļīrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!