Foto: AFP/Scanpix

Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) prezidents Aleksandrs Čeferins un Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) vadītājs Džanni Infantīno trešdien kopēji pauda apņēmību veikt izmaiņas transfēru sistēmā.

Šādas aktivitātes viņi vēlas veikt pēc rekordlielām pārejām bagātas vasaras. Čeferins jau iepriekš nav izslēdzis, ka futbolā varētu tikt ieviesti algu griesti.

Kā trešdien UEFA kongresā teica Čeferins, šovasar starp 1. jūniju un 1. septembri pārejās tika iztērēti 3,93 miljoni eiro, kas ir vairāk nekā visā 2016. gadā. Kā zināms, lielākajā pārejā vēsturē Parīzes "Saint-Germain" komanda samaksāja "Barcelona" 222 miljonus eiro par brazīlieti Neimaru.

Kā iespējamos risinājumus tagad Čeferins nosauca algu griestus, bagātnieku nodokli, mazākus komandu sastāvus un mazāk īres līgumus. Savukārt Infantīno piebilda, ka būtu nepieciešams samazināt samaksas, ko saņem padomdevēji.

"Šis brīdis ir klāt. Tas ir mērķis," teica Čeferins. "Ir liels skaits ideju, lai novirzītu spēli labākā virzienā."

Tāpat UEFA ārkārtas kongresā, kas ilga vien 50 minūtes, Krievija atguva vietu FIFA padomē, kad 2018. gada Pasaules kausa finālturnīra orgkomitejas vadītājs Aleksejs Sorokins uz gadu tika tajā ievēlēts kā UEFA pārstāvis.

Šī vieta bija vakanta kopš pavasara, kad Krievijas vicepremjeram Vitālijam Mutko tika liegts pretendēt uz šo vietu, jo viņš ir Krievijas valdības pārstāvis, taču FIFA statūti paredz, ka organizācijas darbā nevar iesaistīties personas, kuras pārstāv kādas valsts valdību, lai tādā veidā izvairītos no interešu konflikta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!