Foto: AFP/Scanpix
No 2018./2019.gada sezonas četrām vadošajām Eiropas futbola līgām - Anglijai, Vācijai, Itālijai un Spānijai - būs garantētas četras vietas katrai UEFA Čempionu līgas apakšgrupu turnīrā, piektdien apstiprinājusi Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA).

Pēc pašreizējās sistēmas Anglijai, Vācijai un Spānijai kontinenta prestižākā klubu turnīra pamatsacensībās ir garantētas trīs vietas, kamēr vietējo čempionāta ceturto pozīciju īpašnieki piedalās kvalifikācijas turnīra izšķirošajā kārtā.

Tikmēr Itālijai UEFA Čempionu līgā ir tikai divas garantētas vietas, kamēr trešā labākā komanda cīnās kvalifikācijas turnīrā.

Līdz ar to sagaidāms, ka šo nacionālo čempionātu piekto vietu ieguvēji sacentīsies UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīrā.

Ja UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra izšķirošajā jeb "play-off" kārtā komanda cieš zaudējumu, tai ir garantēta dalība UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

Par pārmaiņām UEFA Čempionu līgas turnīrā tiek runāts jau ilgu laiku, turklāt netika izslēgta iespēja, ka tiktu izveidota Superlīga, kurā piedalītos pasaules lielākie klubi.

Sportisko neveiksmju dēļ UEFA Čempionu līgā jaunajā sezonā nevarēs piedalīties tādi tituliem bagāti klubi kā Mančestras "United" (Anglija), Milānas "Inter" (Itālija), "AC Milan" (Itālija), lai gan pēdējo desmit gadu laikā katrs no tiem spējis šajā turnīrā uzvarēt.

Tāpat kļuvis skaidrs, ka ar 2018./2019.gada sezonu UEFA Eiropas līgas uzvarētāji automātiski iekļūs nākamās sezonas UEFA Čempionu līgas apakšgrupu turnīrā. Šobrīd šiem klubiem ir garantēta vien dalība izšķirošajā UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas kārtā.

UEFA arī lēmusi, ka ar 2018.gadu pieaugs finansiālie bonusi klubiem, kuri piedalās Eirokausos, bet formāts abiem turnīriem paliks nemainīgs vismaz līdz 2021.gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!