Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas Futbola federācija (UFF) un tās partneris "Ukraine Football International" nolēmuši valsts armijai ziedot piecas grivnas (apmēram 30 centus) no katras nopirktās biļetes uz kādu no divām nākamajām spēlēm.

Nauda tiks ziedota no biļetēm, kuras pārdos uz 3.septembrī gaidāmo Ukrainas un Paragvajas pārbaudes spēli, kā arī piecas dienas vēlāk paredzēto pirmo 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas maču starp Ukrainu un Slovākiju.

"Mēs kā organizatori, kuri atbalsta un aizstāv nacionālā futbola intereses, uzskatām par savu pienākumu pret dzimteni palīdzēt Ukrainas armijai," preses konferencē pirmdien Kijevā paziņoja UFF prezidents Anatolijs Koņkovs.

"Ukraine Football International" vadītājs Vladimirs Laškups piebilda, ka savāktie līdzekļi no pārdotajām biļetēm tiks novirzīti Ukrainas bruņotajiem spēkiem nepieciešamo preču iegādei.

Viņš arī informēja, ka nesen notikusi jauniešu izlases spēle, kurā jau tika vākti līdzekļi. Pārdodot biļetes un arī pateicoties sponsoru ziedotiem līdzekļiem, tika savākts 800 000 grivnu (apmēram 45 000 eiro). Par šiem līdzekļiem plānots iegādāties bruņu vestes un ķiveres, kā arī nakts redzamības aprīkojumu, teltis un elektrības ģeneratorus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!