Foto: AFP/Scanpix

Ja Ukrainā tiks ieviests karastāvoklis, Ukrainas futbola izlase 2016. gada UEFA Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēli ar Luksemburgu varētu aizvadīt Latvijā, izteicies Ukrainas Futbola federācijas (UFF) viceprezidents Vladimirs Laškuls.

27. martā Ukrainas futbola izlasei jāaizvada EURO 2016 kvalifikācijas spēle ar Spāniju, bet 14.jūnijā - ar Luksemburgu, kas karastāvokļa ieviešanas dēļ varētu notikt Latvijā.

"Mēs izpētījām starptautisko kalendāru un paskatījāmies, kur varētu aizvadīt maču ar Luksemburgu," intervijā televīzijas kanālā "Futbol 1" izteicies Laškuls. "Mēs varētu spēlēt Latvijā, jo šīs valsts izlasei spēle ir 11., ne 14.jūnijā, un mēs varētu panākt vienošanos."

Pirms mača ar Luksemburgu 8. jūnijā Ukrainas izlasei paredzēta draudzības spēle ar Igauniju. "8.jūnijā mēs spēlēsim ar Igauniju un ja, nedod Dievs, mūsu valstī tiks ieviests karastāvoklis, tur arī paliksim," norāda UFF viceprezidents. "Šī ir prognoze katram gadījumam. Ceru, ka tas nenotiks un mēs ar Luksemburgu varēsim spēlēt Ļvivā, kā iepriekš nolēma federācijas izpildkomiteja."

Ukraina Eiropas čempionāta kvalifikācijas C grupas kopvērtējumā pēc aizvadītām četrām spēlēm ieņem trešo vietu. Līdere ar 12 punktiem ir Slovākija, tai ar deviņiem punktiem seko Spānija un Ukraina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!