Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas čempionvienība futbolā Doņeckas "Šahtar" jaunajā sezonā mājas spēles pilsētā saasinātās situācijas dēļ aizvadīs Ļvivā, informējis klubs.

Jau vēstīts, aizvadītajā nedēļā seši "Šahtar" leģionāru spēlētāji, reaģējot uz notikumiem valstī, atteicās atgriezties komandā.

Tagad gan izskanējusi informācija, ka daļa futbolistu lēmumu mainījuši, iespējams, uzzinot, ka komanda jaunajā sezonā mājas spēles aizvadīs nevis Doņeckā, bet gan Ļvivā.

"Esam saņēmuši atļauju mājas spēles aizvadīt Ļvivā. Spēlētājiem ļoti patika atrasties Doņeckā, arī atmosfēra tur allaž bija lieliska. Nezinām, kad varēsim tur atgriezties," skaidroja vienības galvenais treneris Mirče Lučesku.

Tāpat speciālists atzina, ka "Šahtar" futbolisti arī UEFA Čempionu līgas cīņas aizvadīs Ļvivā.

Kļuvis zināms, ka cits Ukrainas futbola klubs Dņipropetrovskas "Dņipro" mājas spēli Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra trešajā kārtā pret Dānijas vienību "Copenhagen" aizvadīs Kijevā.

Abu komandu tikšanās reize Ukrainā iecerēta 29.jūlijā.

Neskatoties uz notikumiem valstī, Ukrainas Futbola federācija jauno sezonu joprojām plāno sākt 25.jūlijā, uzsverot, ka futbolam un politikai ir jābūt šķirtiem jēdzieniem.

Jaunajā Ukrainas čempionāta sezonā vairs nestartēs Latvijas izlases pussarga Aleksandra Fertova iepriekš pārstāvētais "Sevastopol" klubs, kas pēc runām par tā pārcelšanos uz Krievijas čempionātu zaudēja savu ģenerālsponsoru un tika likvidēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!