Foto: F64
Šveices augstākās futbola līgas klubs "Sion" jau tagad vēloties izmantot talantīgo latviešu uzbrucēju Robertu Uldriķi, tāpēc viņš jau trešdien varētu spēlēt pārbaudes mačā pret slaveno Itālijas komandu Milānas "Inter", sacīja futbolista tēvs un aģents Askolds Uldriķis.

20 gadus vecais R.Uldriķis otrdien oficiāli pievienojās "Sion" klubam, tādējādi atstājot "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas līdervienību RFS. Latvietis ar Šveices klubu noslēdzis līgumu uz četriem gadiem.

Lai arī uzbrucējs nebija stabils rīdzinieku pamatsastāva spēlētājs, viņš šosezon pamanījās gūt septiņus vārtus, izpelnīdamies interesi no citiem klubiem.

"Kad Roberts sita iekšā, parādījās piedāvājumi no citiem klubiem. Šovasar viņš spēlēja labi, tāpēc interese bija lielāka. Tiesa, to mazināja Pasaules kausa norise. Bijām noslēguši vienošanos ar spēcīgu itāļu aģentu, kurš pārstāv vairākus elites spēlētājus. Viņš tieši teica, ka lielāka kustība notiks pēc Pasaules kausa, tāpēc pārdzīvoja, ka jau bijām noslēguši vienošanos ar "Sion"," atklāja A.Uldriķis, liekot noprast, ka tādā gadījumā viņa dēlam būtu kāds labs piedāvājums arī Itālijā.

Spēlētāja tēvs un vienlaikus arī aģents atklāja, ka bijuši nekonkrēti varianti no Čehijas, Beļģijas un Polijas komandām. "Viens visai nopietns piedāvājums bija no kāda bijušās Padomju savienības kluba, kas spēlē Eirokausos. Nosaukumu negribu minēt. Vairāk gan vēlējāmies koncentrēties uz Rietumeiropu, tāpēc šo variantu neizvēlējāmies."

Lai arī "Sion" klubs ir viens no zināmākajiem Šveicē, tas diezgan nopietni rēķinās ar R.Uldriķi un negrasās futbolistu izīrēt.

"Klubs bija cītīgi sekojis līdz Roberta sniegumam un rēķinās ar viņu jau tagad, turklāt "Sion" sastāvā regulāri spēlē vairāki jaunie futbolisti. Labs piemērs ir 19 gadus vecais brazīlietis Matēuss Kunja. Viņš pirms iepriekšējās sezonas tika iegūts par mazu naudu, bet "Sion" rindās iesita desmit vārtus un šovasar par aptuveni 15 miljoniem eiro tika pārdots Vācijas bundeslīgas klubam "Leipzig"," uzsvēra A.Uldriķis. ""Sion" par lētu naudu ieguvusi vairākus spēlētājus, devusi viņiem iespēju un pēc tam pārdevusi. Turklāt šajā starpsezonā no komandas aizgāja divi pieredzējuši uzbrucēji, un Roberts ir kā viens no viņu aizstājējiem."

Pastāv reāla varbūtība, ka R.Uldriķis jaunās komandas rindās debitēs jau trešdien, kad "Sion" savā laukumā uzņems slaveno "Inter". Tā vienībai būs pēdējā pārbaudes spēle pirms jaunās sezonas, kas svētdien tiks atklāta ar maču pret "Lugano".

"Vēl pirms virslīgas sezonas sākuma bija doma, ka Roberts vēl vienu gadu nospēlēs Latvijā. Viņš jau bija uzstādījis mērķus - izcīnīt pirmo vietu un kausu, kā arī iesist 15 vārtus. Gribējās, lai viņš tiktu pie lielāka spēles laika, tāpēc vēlāk jau sākām izvērtēt citu klubu piedāvājumus," atklāja futbolista aģents. "Ziemā par došanos prom vēl bijām skeptiski, bet redzot, ka viņam labi iet un viņš jau šejienes līmeni sāk pāraugt, sākām skatīties variantus. Šveice ir piemērota jaunajiem futbolistiem, tur nav tik fizisks un tehnisks futbols kā, piemēram, Spānijā."

A.Uldriķis arī piebilda, ka viņa dēlam doties uz "Sion" ieteicis arī Latvijas izlases vārtsargs Andris Vaņins, kurš šajā klubā nospēlēja vairākas sezonas.

Iepriekš informāciju, ka futbolists pārcelsies uz "Sion", noslēdzot četru gadu līgumu, sniedza Olivers Šlēgls, tomēr viņš neesot spēlētāja aģents.

"Aģents esmu es. Olivers bija viens no starpniekiem šajā darījumā, turklāt tādi bija vairāki. Šlēgls rīkojās nekorekti, paziņojot, ka ir jau panākta vienošanās, lai gan abi klubi vēl nebija to izdarījuši," atklāja A.Uldriķis.

Futbolista tēvs un aģents sacīja, ka vienošanās līdz galam panākta tikai otrdien, lai gan informācija par pāreju parādījās jau pagājušajā nedēļā.

"Transfērs nav liels," pauda A.Uldriķis, nevēloties nosaukt konkrētu summu. "Abas puses ar panākto vienošanos ir apmierinātas, jo, kad Roberts pārcēlās uz RFS, sarunājām, ka pārejas summa nebūs liela."

R.Uldriķis RFS komandu pārstāvēja pusotru sezonu, bet pirms tam viņš divus gadus nospēlēja "Metta"/"Latvijas Universitāte" vienībā.

Uzbrucējs Latvijas izlasē bijis laukumā sešās spēlēs un guvis vienus vārtus. Tāpat viņš pārstāvējis Latvijas jaunatnes izlases.

"Sion" divas reizes kļuvusi par Šveices čempioni un 15 reizes triumfējusi valsts kausa izcīņā. Divas reizes Šveices kausa izcīņā "Sion" uzvarēja ar Latvijas izlases vārtsarga Andra Vaņina palīdzību. Vaņins Sjonas komandu pārstāvēja no 2009. līdz 2016.gadam.

"Sion" aizvadītajā sezonā Šveices čempionātā ieņēma sesto vietu, tādējādi nākamajā sezonā tai Eirokausi ies secen.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!