Foto: AFP/Scanpix
Ungārijas futbola izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra "play-off" kārtas pirmajā spēlē ceturtdoen viesos ar 1:0 (1:0) uzveica Norvēģiju.

Uzvaras vārtus viesu labā guva patlaban 21 gadus vecais Ungārijas izlases pussargs Lāslos Kleinheizlers, kuram šī bija debijas spēle valstsvienības rindās.

Mača 26.minūtē Kleinheizlers izdarīja sitienu no soda laukuma stūra. Norvēģijas izlases vārtsargs Erjans Nīlandsa aizskāra bumbu, taču tā atsitās pret zemi un ielidoja vārtos.

Turpinājumā aktīvāk uzbruka mājinieki, tomēr viņu centieni izlīdzināt rezultātu bija nesekmīgi. Savukārt jau otrajā puslaikā norvēģi dominēja laukumā un kontrolēja bumbu, taču spēles rezultātu viņiem izlīdzināt neizdevās un uzvaru ar 1:0 izcīnīja Ungārija.

Zīmīgi, ka 39 gadus vecais Ungārijas izlases vārtsargs Gābors Kirājs aizvadīja savu simto spēli valstsvienībā. Par vienu spēli vairāk ir tikai 20.gadsimta pirmās puses Ungārijas valstsvienības pussargam Jožefam Božikam.

Atbildes spēle tiks aizvadīta pēc trim dienām Ungārijā. Finālturnīrā iekļūs uzvarētājs divu spēļu summā.

Kā zināms, Ungārija ir Latvijas izlases pretiniece 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas ciklā, kas sāksies nākamā gada septembrī. Bez Ungārijas Latvijai būs jāspēkojas vēl ar Portugāli, Šveici, Farēru salām un Andoru.

Piektdien "play-off" kārtas pirmo spēli aizvadīs Īrija, kas viesosies pie Bosnijas un Hercegovinas, bet sestdien Ukraina savā laukumā uzņems Slovēniju, kamēr Zviedrija savu skatītāju priekšā spēkosies ar Dāniju. Arī šiem dueļiem atbildes mači norisināsies pēc trim dienām.

Kā vēstīts, nākamā gada finālturnīrā sev vietu nodrošinājušas Anglija, Čehija, Austrija, Spānija, Šveice, Itālija, Beļģija, Vācija, Polija, Krievija, Portugāle, Rumānija, Horvātija, Turcija, mājiniece Francija, kā arī finālsacensību debitantes - Islande, Ziemeļīrija, Velsa, Slovākija un Albānija.

Potenciālo apakšgrupu grozu izloze notiks 12.decembrī Parīzē. Komandas noteiktas pēc to rezultātiem 2012.gada Eiropas čempionāta un 2014.gada Pasaules kausa atlases ciklos, kā arī šajā kvalifikācijas turnīrā. Pirmajā grozā bez mājinieces Francijas un pašreizējās čempiones Spānijas iekļuvušas arī Pasaules kausa īpašniece Vācija, Latvijas pretiniece 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijā Portugāle un Beļģija.

Otrajā grozā būs Itālija, Krievija, Šveice, Austrija un Horvātija, kā arī, visticamāk, Čehija, bet tas oficiāli noskaidrosies pēc "play-off" kārtas.

Pilnīgi oficiāli zināms, ka ceturtajā grozā izlozē nokļūs četras finālturnīra debitantes Islande, Velsa, Albānija un Ziemeļīrija, kā arī divas no komandām, kas piedalīsies pārspēlēs. Savukārt trešajā grozā pēc pašreizējā sadalījuma būs Polija, Rumānija, Slovākija un Turcija, kā arī divas "play-off" dalībnieces, tomēr pozīcijas tajā vēl var mainīties.

Kā zināms, Latvija palika A apakšgrupas pēdējā, sestajā, vietā, desmit mačos piecreiz cīnoties neizšķirti un piecas reizes piedzīvojot neveiksmi.

Eiropas čempionāta finālturnīrs 2016.gadā Francijā būs pirmais, kurā līdzšinējo 16 komandu vietā startēs 24 izlases.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!