Foto: LETA

Nākamā gada aprīlī gaidāmajās vēlēšanās uz Latvijas Futbola fedrācijas (LFF) prezidenta amatu ir pieteicies trešais kandidāts, vēsta Latvijas Radio.

Kā ziņojām, līdz šim uz LFF prezidenta amatu bija divi kandidāti – Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) prezidents Vadims Ļašenko un Latvijas valstsvienības ilggadējais kapteinis Kaspars Gorkšs. Tagad viņiem pievienojies arī Krišjānis Kļaviņš. Potenciālie LFF prezidenta amata kandidāti pieteikumus var iesniegt līdz šī gada 31. decembrim.

SK "Cēsis" prezidents Kļaviņš uz LFF vadītāja amatu kandidēja arī 2016. gada vēlēšanās, taču ar ievērojamu balsu vairākumu toreiz amatu saglabāja ilggadējais federācijas prezidents Guntis Indriksons.

Saskaņā ar LFF statūtu 37.pantu prezidenta amata kandidātam, iesniedzot pieteikumu, jāiesniedz rakstisks plāns par veicamajiem darbiem un sasniedzamajiem mērķiem, ko attiecīgais prezidenta kandidāts uzskata par prioritāriem attiecīgajā periodā.

Nākamo LFF prezidentu ievēlēs biedru kongress. Izvirzītajam prezidenta kandidātam jāatbilst prasībām, kas noteiktas Latvijas Republikas normatīvajos aktos un LFF statūtos, kā arī jāpārvalda valsts valoda atbilstoši augstākā līmeņa pirmajai pakāpei.

Indriksons LFF prezidenta amatā ir kopš 1996. gada. Iepriekšējo reizi LFF prezidenta vēlēšanas risinājās pērn aprīlī. Toreiz Indriksona vienīgais konkurents bija Kļaviņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!