Foto: F64
Žurnālistu balsojumā par šīs "SMScredit.lv" Latvijas futbola virslīgas sezonas jūlija labāko spēlētāju pārliecinoši atzīts Jūrmalas ''Spartaks" uzbrucējs Edgars Gauračs, kurš šādā godā bija arī jūnijā.

Tāpat Latvijas Futbola federācijas (LFF) Treneru padomes vērtējumā labākā trenera balvu saņem ''Spartaks Jūrmala'' galvenais treneris Romāns Piļipčuks.

Šogad balsojumā par mēneša labāko spēlētāju iesaistās arī sporta žurnālisti no visiem Latvijas reģionu centriem, kur mājo kāda no SMScredit.lv Virslīgas komandām.

Gluži kā visos aizvadītajos šīs sezonas mēnešos, uzvarētājs tika noteikts ar pārliecinošu balsu pārākumu - iegūstot 37 no maksimāli iespējamajiem 42 punktiem, par SMScredit.lv Virslīgas jūlija labāko spēlētāju atzīts Edgars Gauračs. Kopā ar šo uzbrucēju mēneša labākā spēlētāja titulam tika izvirzīti vēl 3 spēlētāji: Ofosu Apia (Skonto FC), Kaspars Dubra (FK Ventspils) un Gints Freimanis (FK Jelgava).

Edgars Gauračs bija neapšaubāmi viens no komandas līderiem, kurš mēneša izskaņā tika izīrēts Šveices "Super League" klubam FC Aarau. Jau debijas spēlē Šveicē Gauračs atzīmējās ar vārtu guvumu, taču tam sekoja nepatīkamas ziņas par nopietna savainojuma gūšanu, kas šobrīd liedz sportistam turpināt karjeru uz virslīgas čempionātā iesāktā pozitīvā viļņa. Jūlijs SMScredit.lv Virslīgas klubiem bija ar spēlēm vismazāk noslogotais mēnesis. Futbola klubs ''Spartaks Jūrmala'', kura galvenais treneris Romāns Piļipčuks atzīts par mēneša labāko treneri, aizvadīja vien 3 mačus, izcīnot 7 svarīgus punktus.

Šis mēnesis jūrmalniekiem tika iesākts ar neizšķirtu pret ''Jelgavu'' (1:1). Lieki piebilst, ka izcīnītais punkts lielā mērā ir pateicoties Gauračam, kurš 78.minūtē prata rezultātu izlīdzināt. Tam 13.jūlijā sekoja jūrmalnieku sensacionāla uzvara Rīgā, Skonto stadionā ar 1:0 pieveicot ''Skonto FC''. Arī šajā spēlē vienīgo vārtu autors bija Gauračs, precīzi bumbu Pavlova sargāto vārtu tīklā raidot vien nepilnas 10 minūtes pirms pamatlaika beigām. Tāpat ''Spartaks'' mēneša izskaņā izcīnīja vēl 3 punktus pret BFC ''Daugavpils'' komandu (2:0), tiesa, jau bez Edgara Gaurača sastāvā, līdz ar to jūliju aizvadot ļoti produktīvi. Jūrmalnieku veiksmju un panākumu pamatā būtisku lomu ieņēma abi šī mēneša izcilnieki - gan treneris Romāns Piļipčuks, gan uzbrucējs Edgars Gauračs.

Atgādinām, ka mēneša labākā futbolista titula kandidātus izvirza LFF Treneru padome un Latvijas Futbola Virslīga, kam seko Latvijas sporta žurnālistu balsojums, savukārt labākā trenera noteikšana ir LFF Treneru padomes kompetencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!