Foto: F64

Uzbrucēji Vladislavs Gutkovskis un Dāvis Ikaunieks savainojumu dēļ nepalīdzēs Latvijas futbola izlasei jūnijā paredzētajās pārbaudes spēlēs, vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF).

Veicot padziļinātus medicīniskos izmeklējumus nometnes laikā, valstsvienības štābs pieņēma lēmumu neriskēt ar spēlētāju veselību un palaida viņus mājās ārstēties pēc individuālā plāna. Tādējādi spēlei pret Igauniju šobrīd gatavojas 23 spēlētāji, no kuriem nomināli uzbrucēji ir tikai Artūrs Karašausks un Valērijs Šabala.

Jau iepriekš ziņots, ka savainojuma dēļ atpakaļ kluba rīcībā atgriezies RFS spēlētājs Vjačeslavs Isajevs, bet kandidātu sarakstam trešdien pievienojās pussargi Aleksejs Višņakovs, Dmitrijs Hmizs un Vitālijs Rečickis.

Latvijas futbola izlase šodien stadionā "Daugava" aizvada Baltijas kausa spēli pret Igaunijas valstsvienību, pie komandas stūres debitējos somu speciālistam Miksu Pātelainenam.

Spēle sāksies plkst.18 un tiešraidē to varēs vērot lietotnēs "Viaplay" un "TVPlay", kā arī interneta platformā "Skaties.lv".

Pirmajā Baltijas kausa mačā Igaunijas futbola izlase trešdien Rakverē ar 2:0 pārspēja Lietuvu un šobrīd ir kopvērtējuma līdere.

Latvijas futbolisti šonedēļ uzsākusi treniņus jaunā galvenā trenera Miksu Pātelainena vadībā. Šodien izlasei atjaunotajā Daugavas stadionā iecerēta Baltijas kausa cīņa ar Igauniju, kam nākamnedēļ sekos spēkošanās Viļņā ar Lietuvu, bet 9.jūnijā būs pārbaudes mačs savā laukumā pret Azerbaidžānu.

Jau ziņots, ka Latvijas nacionālās izlases galvenais treneris Pātelainens par saviem palīgiem ir izraudzījies Skotijas speciālistu Gordonu Jangu, kurš pašlaik ir dzimtenes otrās līgas komandas "Falkirk" galvenā trenera asistents, kamēr no Latvijas treneriem tas ir Mareks Zuntners no "Liepājas"/"Mogo" un Aleksandrs Koliņko, kurš strādā citā pašmāju klubā RFS.

Ar Pātelainenu noslēgta vienošanās līdz gaidāmā UEFA Nāciju līgas turnīra beigām. Ja Latvijas izlase savā apakšgrupā iegūs pirmo vietu, līgums tiks automātiski pagarināts līdz 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!