Foto: AFP/Scanpix

Uzvara sestdien notikušajā UEFA Čempionu līgas finālā ir visas Spānijas futbola vienības Madrides "Real" nopelns, uzsvēra šīs komandas galvenais treneris Zinedins Zidāns.

Jau vēstīts, ka Madrides "Real" sestdien Milānā notikušajā finālā pēc pamatlaika un pagarinājuma cīnījās neizšķirti 1:1 ar citu šīs pilsētas klubu "Atletico", taču 11 metru sitienu sērijā bija pārāki ar 5:3, tādējādi par Eiropas labāko futbola klubu kļūstot jau 11. reizi.

Zidāna karjerā šī ir jau trešā UEFA Čempionu līgas trofeja, jo 2002. gadā kopā ar Madrides "Real" to viņš izcīnīja kā futbolists, bet pirms diviem gadiem viņš bija šīs vienības galvenā trenera Karlo Ančeloti palīgs, kad arī izdevās gūt panākumu šajā turnīrā.

"Man savulaik tika dota iespēja pievienoties šim lieliskajam klubam, bet pēc tam kļuvu par tā treneri. Manā rīcībā šobrīd ir fenomenāla komanda un fantastiski spēlētāji, kuri ir ļoti talantīgi. Izcīnītā uzvara UEFA Čempionu līgā ir visu kopīgs darbs," pēc panākuma uzsvēra 43 gadus vecais Zidāns. "Esmu uzvarējis UEFA Čempionu līgā kā futbolists, kā trenera palīgs un tagad arī kā galvenais treneris. Esmu ļoti lepns būt daļa no šī apbrīnojamā kluba, kas man ir padarījis par tādu cilvēku, kāds esmu tagad."

Zidāns par "Real" galveno treneri tika apstiprināts janvāra sākumā, kad nomainīja spāņu speciālistu Rafaelu Benitesu.

Tikmēr "Atletico" galvenais treneris Djego Simeone pēc mača bija saskumis par šī kluba līdzjutējiem.

"Kas mani patiešām sāpina, ir tie saskumušie cilvēki, kuri iztērēja lielu naudu, lai šo spēli apmeklētu klātienē. Jūtos nedaudz atbildīgs, jo nevarēju viņiem sniegt to, ko viņi gribēja. Tas mani patiešām sāpina. Jūtos atbildīgs "Atletico" fanu priekšā," izteicās Simeone.

Savukārt viens no "Real" līderiem portugālis Krištianu Ronaldu izteicās, ka 11 metru sitienu sērijas ir loterija.

"Nekad nevar zināt, kas notiks, taču parādījām, ka mūsu komandai ir lielāka pieredze, turklāt visos "pendeļu" mēģinājumos bijām precīzi. Tas ir kaut kas neaprakstāms," uzsvēra Ronaldu, kurš šovasar Portugāles izlases sastāvā piedalīsies Eiropas čempionāta finālturnīrā.

"Ir grūti – sezona noslēgusies, futbolisti vairs nav tik veseli kā bija iepriekš, tāpēc mums tagad ir jāatpūšas, lai būtu gatavi Eiropas čempionātam," pauda Ronaldu. Portugālis UEFA Čempionu līgā triumfējis trīs reizes – pirms tam viņš to vienu reizi bija paveicis arī ar Anglijas klubu Mančestras "United", bet pirms diviem gadiem viņš šo trofeju ieguva kopā ar "Real".

Tikmēr cits "Real" futbolists Gerets Beils norādīja, ka papildlaikā daudziem spēlētājiem bijuši krampji.

"Man krampji bija pēc papildlaika, tāpēc priecājos, ka tas nebija pirms tam. Uzvara UEFA Čempionu līgā ir kaut kas neiedomājams – to ir grūti aprakstīt. Šajā mačā parādījām, no kā esam veidoti," izcēla Beils. "Futbolisti no sevis atdeva visu. Klubs un līdzjutēji visu šo laiku ir bijuši lieliski. Esam to pelnījuši."

"Real" komandai šis bija 14. fināls UEFA Čempionu līgā (agrāk – Eiropas Kausā), bet turnīrā Madrides vienība triumfējusi 11 reizes. Savukārt "Atletico" šis bija trešais fināls, bet tai ne reizi nav izdevies pacelt virs galvas prestižāko trofeju kontinentā.

"Real" Eiropas futbola troni iekaroja piecus gadus pēc kārtas no 1956. līdz 1960. gadam. Pēc tam Madrides klubs par čempionu kļuva pēc sešiem gadiem, kam sekoja 32 gadu pauze līdz 1998. gadam. Turpinājumā komanda par UEFA Čempionu līgas trofejas ieguvēju kļuva 2000. un 2002. gadā, kā arī aizpērn.

Turnīra galvenā balva trešo gadu pēc kārtas ceļo uz Spāniju, jo pērn triumfēja "Barcelona" komanda, kas finālā ar 3:1 pārspēja Itālijas klubu Turīnas "Juventus".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!