Foto: Reuters/Scanpix

Vācijas futbola izlases aizsargs Škodrans Mustafi no Spānijas kluba "Valencia" pārcēlies uz Anglijas premjerlīgas klubu Londonas "Arsenal", otrdien paziņoja britu vienība.

Kā vēsta mediji, līgums ar Mustafi noslēgts par aptuveni 35 miljoniem britu mārciņu (41 miljonu eiro).

Par abu komandu vienošanos pirms trim nedēļām paziņoja futbolista aģents, bet otrdien oficiāli tika noslēgts līgums ar "Arsenal" vienību.

"Viņš ir īstajā vecumā, pieredzējis spēlētājs. Mustafi ir ļoti nosvērts spēlētājs, turklāt labi pārvalda bumbu. Esam ieguvuši labu spēlētāju un pienācīgi sagatavojušies nākotnei," jaunieguvumu komentē Londonas kluba galvenais treneris Arsēns Vengers.

Mustafi Vācijas izlases rindās piedalījās šī gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, kurā guva komandas pirmos vārtus. Tāpat albāņu imigrantu dēls bija Vācijas izlasē, kura pirms diviem gadiem kļuva par Pasaules kausa ieguvējiem.

Valstsvienības rindās viņš ir aizvadījis 12 spēles, kurās guvis vienus vārtus.

"Valencia" komandai viņš pievienojās 2014.gadā. Mustafi jau ir pārstāvējis angļu klubu, jo 2009.gadā viņš divas sezonas aizvadīja Liverpūles "Everton", bet 2012. gadā pārcēlās uz Itālijas klubu "Sampdoria".

Jau vēstīts, ka "Arsenal" iegādājies rezultatīvo Lakorunjas "Deportivo" uzbrucēju Lukasu Peresu. Lai gan darījuma detaļas netiek oficiāli izpaustas, britu mediji vēsta, ka "Arsenal" par 27 gadus veco spāņu uzbrucēju samaksājis aptuveni 17 miljonus mārciņu (20 miljonus eiro).

Pagājušajā sezonā Peress Spānijas čempionātā 36 spēlēs guva 17 vārtus, turklāt ar precīzu vārtu guvumu izcēlās arī šīs sezonas pirmajā mačā, kad "Deportivo" ar 2:1 pārspēja "Eibar".

Peress Spānijas izlasē nekad nav spēlējis, bet karjeras laikā viņš pārstāvējis arī Madrides "Rayo Vallecano", Ukrainas klubu Ļvivas "Karpati" un Saloniku PAOK no Grieķijas.

Pēc trim aizvadītiem mačiem "Arsenal" premjerlīgas kopvērtējumā ar četriem punktiem atrodas astotajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!