Foto: Reuters/Scanpix
2016.gada Eiropas futbola čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēs svētdien pie uzvarām tika spēcīgās Vācijas un Portugāles valstsvienības.

D grupas spēlē Vācijas izlase ar rezultātu 2:0 izbraukumā pieveica Gruzijas valstsvienību. Uzvarētājiem precīzi sita Marko Reiss un Tomass Millers.

Citās D grupas spēlēs Skotija ar 6:1 uzvarēja Gibraltāru, bet Īrija un Polija spēlēja neizšķirti 1:1. Šīs apakšgrupas kopvērtējumā līdere pēc piecām spēlēm ir Polija, kurai iekrāti 11 punkti, bet tai seko Vācija un Skotija ar desmit punktiem. Īrijai ir astoņi punkti, Gruzijai trīs, bet Gibraltāram – nulle punkti.

Savukārt I grupas spēlēs Portugāle ar rezultātu 2:1 uzvarēja Serbijas komandu. Portugāļiem vārtus guva Rikardo Karvalju un Fabiu Koentrau. Serbijas izlases rindās vienīgo reizi precīzs bija Nemanja Matičs.

Vēl I grupā Albānija ar 2:1 uzvarēja Armēniju.

Pēc četrām spēlēm I grupā Portugālei ir deviņi punkti, septiņi punkti ir Dānijai un Albānijai, bet Serbija un Armēnija izcīnījušas pa vienam punktam.

F grupā Ungārija un Grieķija cīnījās bezvārtu neizšķirti 0:0, Ziemeļīrija ar 2:1 uzvarēja Somiju, bet Rumānija ar 2:1 pieveica Fēru salas.

F grupā Rumānija ir līdere ar 13 punktiem piecās spēlēs, bet par punktu mazāk ir Ziemeļīrijai. Ungārijai ir astoņi punkti, Somijai – četri, Fēru salām – trīs, bet Grieķijai – tikai divi punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!