Jau pavisam drīz tiks atklāta jaunā sezona Latvijas Jaunatnes futbola čempionātā, kura dalībnieku rindās ar katru gadu vērojams pakāpenisks pieaugums. Šosezon sacensībās piecās vecuma grupās startēs kopumā 125 komandas, kas pārstāv 39 Latvijas futbola klubus un organizācijas, informēja Latvijas Futbola federācija.

Latvijas Jaunatnes čempionāts 2016. gadā norisināsies divās grupās – Elites un Attīstības. Elites grupā spēkiem mērosies U-18, U-16, U-15, U-14 un U-13 vecuma grupu komandas, vecākajā un jaunākajā no tām cīņām norisinoties divās apakšgrupās. Savukārt Attīstības grupā sacentīsies U-16, U-15, U-14 un U-13 vecuma grupu komandas. Vecākajā no tām vienības pulcēsies vienotā grupā, U-15 un U-14 konkurencē norisināsies divu apakšgrupu sacensības, bet jaunākajā komandas sadalītas trīs apakšgrupās.

Latvijas Jaunatnes čempionāts tiek organizēts ar mērķi paaugstināt Latvijas jaunatnes komandu un spēlētāju meistarību, uzlabot spēļu kvalitāti, jaunu komandu izveidošanu un veicināt Latvijas jaunatnes izlašu spēlētāju atlasi. Čempionāts notiek no 1. aprīļa līdz 4. jūlijam un no 29. jūlija līdz 1. novembrim. Detalizēta čempionāta izspēles kārtība dažādajās vecuma grupās atrodama turnīra reglamentā, bet spēļu kalendārs būs pieejams drīzumā.

Jaunās sezonas dalībnieku rindās visplašāk ir pārstāvēts Vidzemes Futbola centrs, kas čempionātā startē ar deviņām komandām, bet par vienu mazāk pieteikuši FK "Liepāja" un Rīgas Futbola skola. Pa septiņām komandām čempionātā pārstāvēs FK "Dinamo Rīga" un FS "Metta Rīga", bet pa sešām – JFC "Skonto Rīga", JDFS "Alberts" un SK "Super Nova Rīga".

Tāpat čempionātā ar saviem vienaudžiem sacentīsies jaunās paaudzes futbolisti no citiem Rīgas klubiem, kā arī Rēzeknes, Daugavpils, Tukuma, Jelgavas, Ogres, Jūrmalas, Salaspils, Ventspils, Olaines, Ilūkstes, Jēkabpils, Grobiņas, Talsiem, Brocēniem, Babītes, Alojas, Kauguriem, Dobeles, Balviem, Pļaviņām, Madonas, Iecavas, Viesītes, Nīcas, Mārupes un Saldus. Kā ierasts, Latvijas Jaunatnes čempionātā meistarību slīpēs arī Latvijas sieviešu futbola izlases komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!