Foto: AP/Scanpix

UEFA Eiropas līgas futbolā pirmajās astotdaļfināla spēlēs ceturtdien pārliecinošākās uzvaras svinēja Spānijas komanda "Valencia" un Francijas vienība Lionas "Olympique", tādējādi strauji pietuvojoties vietai ceturtdaļfinālā.

"Valencia" izbraukumā ar 3:0 (2:0) spēja uzvarēt Bulgārijas klubu Razgradas "Ludogorets", kas ir lielāko pārsteigumu autors šīs sezonas sacensībās. Pa vieniem vārtiem uzvarētāju labā guva aizsargs Antonio Varragans, argentīniešu pussargs Federiko Kartavja un šveiciešu aizsargs Filips Sendeross, kamēr mājinieki, kuri pēdējās cīņas minūtes aizvadīja mazākumā, pirmajā puslaikā nespēja realizēt 11 metru soda sitienu.

Tikmēr Olympique" savu skatītāju priekšā ar 4:1 (1:1) pārspēja Čehijas klubu Plzeņas "Viktoria", atspēlējoties no rezultāta 0:1 un otrajā puslaikā 17 minūšu laikā gūstot trīs vārtus pēc kārtas. Divus vārtus Lionas vienības labā guva pussargs Geidā Fofanā, bet pa reizei izcēlās uzbrucējs Aleksandrs Lakazets un pussargs Arnolds Mvuemba.

Citviet Itālijas klubu duelī ar neizšķirtu bija spiesti samierināties valsts čempioni Turīnas "Juventus", kas savā laukumā cīnījās 1:1 (1:0) ar Florences "Fiorentina". Jau trešajā minūtē mājiniekus vadībā izvirzīja čīliešu pussargs Arturo Vidals, bet 11 minūtes pirms cīņas beigām neizšķirtu panāca vāciešu uzbrucējs Mario Gomess.

Zaudējumu savā laukumā piedzīvoja Anglijas klubs Totenhemas "Hotspur", kas ar 1:3 (0:1) piekāpās Lisabonas "Benfica" futbolistiem no Portugāles. Divus vārtus uzvarētāju labā guva brazīliešu aizsargs Luišau.

Savukārt Seviljas pilsētas derbijā starp diviem Spānijas klubiem "Sevilla" savā laukumā cieta zaudējumu ar 0:2 (0:1) pret "Real Betis". Pa reizei precīzi bija brazīliešu uzbrucējs Leonardu Baptištau un pussargs Salvadors Sevilja.

Citās ceturtdienas spēlēs "Porto" komanda no Portugāles savā laukumā ar 1:0 (0:0) uzvarēja Itālijas komandu "Napoli", "Basel" no Šveices savu skatītāju priekšā cīnījās 0:0 (0:0) ar Austrijas klubu Zalcburgas "Red Bull", bet Nīderlandes vienība Alkmāras AZ pašu laukumā ar 1:0 (1:0) uzvarēja Krievijas komandu Mahačkalas "Anži".

Atbildes cīņas notiks 20.martā, bet ceturtdaļfinālā iekļūs uzvarētāji divu spēļu summā.

Sacensību fināls 14.maijā notiks Turīnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!