Foto: F64

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonām trešdien izdevās telefoniski sazināties ar Latvijas futbola kluba "Ventspils" spēlētāju Adeleki Akinjemi, kurš šonedēļ bez ziņas devās prom no komandas, informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārstāve Signe Šteinberga.

FK "Ventspils" otrdien informēja, ka patlaban 19 gadus vecais Akinjemi neieradās pie komandas, kura devās uz Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfināla spēli Liepājā. Tāpat nigēriešu futbolistu nevarēja sazvanīt, viņš neatradās savā mītnes vietā un divas dienas nedeva ziņu par savu atrašanās vietu.

Valsts policija informēja, ka tai izdevies telefoniski sazināties ar nigēriešu futbolistu un noskaidrot, ka viņš ir sveiks un vesels, un, ka viņa prombūtne nav saistīta ar noziedzīgu nodarījumu. "Par notikušo policijā ir uzsākta resoriskā pārbaude, kuras ietvaros tiek skaidroti precīzi notikušā apstākļi un pārbaudīti visi fakti," teikts Valsts policijas paziņojumā.

Jau vēstīts, ka ar FK "Ventspils" sazinājušies Akinjemi pārstāvi, kuri pieprasa klubam piekrist uz nepieņemamiem un futbolista līgumā neierakstītiem noteikumiem attiecībā uz līguma termiņu un transfēra cenu. Ventspils komandas vadība jūtas šantažēta un uzskatīja, ka futbolists ir nolaupīts.

Akinjemi šobrīd ir "SynotTip Virslīgas" rezultatīvākais futbolists ar 13 vārtu guvumiem, bet UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā viņš izcēlies ar septiņiem vārtiem. Viņš UEFA Eiropas līgā guva vārtu arī pret spēcīgo Francijas komandu Bordo "Girondins", un tika ziņots, ka par viņu interesi izrāda ārzemju klubi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!