Foto: EPA/LETA
Mančestras "United" holandiešu vārtsargs Edvīns van der Sārs paziņojis, ka pēc šīs sezonas beigām pārtrauks savu profesionālo futbola karjeru, ziņo "Eurosport".

40 gadus vecais vārtsargs slavenajam Mančestras "United" pievienojās 2005. gadā, un kopā ar komandu izcīnījis trīs Anglijas premjerlīgas čempionu titulus, kā arī triumfējis Čempionu līgā 2008. gadā.

"Pienācis laiks pievērst lielāku uzmanību ģimenei," van der Sārs izteicies viņu pārstāvošās Nīderlandes aģentūras mājas lapā.

Par aiziešanu no sporta van der Sārs runājis kopš viņa sieva Annemarija pārdzīvoja asinsizplūdumu smadzenēs 2009. gada decembrī. "Viņa ir atlabusi, un mēs nolēmām, ka vēl vienu gadu paliekam Anglijā, bet jau no šīs sezonas sākuma domāju par aiziešanu," atzinies futbolists.

Van der Sāram piedāvāts pievienoties Mančestras "United" treneru kolektīvam, taču vārtsargs izteicies, ka vēloties kādu laiku vispār atpūsties no futbola.

Pēc 2008. gada Eiropas futbola čempionāta van der Sārs atvadījās arī no Nīderlandes izlases, kurā viņš kopš 1995. gada bija aizvadījis 128 spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!